Naše

Pomoć za kupovinu konja porodici Ramulj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pomoć za kupovinu konja porodici Ramulj

„Dok mnoga djeca maštaju  o luksuzu, Benjamin, Belmina, Elma i Elvis maštaju o udobnom krevetu i pristojnom obroku. Hamdija je 29togodišnji otac četvero djece koji nikad ni od kog nije tražio da pomaže ni njemu ni njegovoj djeci. Radeći uspio je uštediti novac i kupio konja na rate kako bi svojoj porodici obezbjedio adekvatnije uslove za život. Godinu dana su živjeli u mraku. Bez struje. Radeci s konjem, Hamdija je uspio provesti struju u jednoj sobi i na neki način je osposobiti za život i stanovanje. Njih šestero spava u sobi od 12 kvadrata. U razgovoru s Hamdijom, osjetila sam stid, kao da ga je bilo sramota što smo pokucali na vrata s ciljem da adaptiramo kupatilo jer kako on kaže: „ da je meni samo konja, meni niko ne treba pomagati. Ja ću zaraditi radeći s konjem. Ali skup je. Onog što sam kupio bio je jeftiniji i služio me samo nekoliko mjeseci i nastradao. Volio bih ja. Ali je skupo. „

Riječ skupo mu se stalno provlačila kroz rečenice. Gledala sam onu djecu kako sjede na starom dvosjedu i čudila se. Bili su tako veseli. Valjda što su djeca pa nisu svjesni situacije. Benjamin koji je najstariji i ide u prvi razred, svaki dan u jednom smjeru pješači oko 3 km. Također, ima problema s vidom. Nedavno smo mu kupili naočale. Na oba oka mu je dioptrija +5.

Krenula sam vani, stala i posmatrala. Stepenice koje su vodile ka dolje su bile strme. Ja sam jedva sišla..a ne znam kako djeca svaki dan to rade. „

Udruženje Daruj Srcem iz Zenice je pokrenulo akciju prikupljanja pomoći za ovu porodicu. Pomogli smo u kupovini naočala, hrane, poljoprivrednih sjemena, materijala za adaptaciju kupatila. Akciji adaptacije kupatila se pridružila i organizacija Dirhem a za adaptacij sobe pobrinula se organizacija Most Bro, Danska.

Kad je u pitanju projekat za kupovinu konja, akciji se pridružila i organizacija Novi Dan, Švedska tako da uplate za konja možete izvršiti na slijedeće žiro račune:

Uplate (u Svedskoj) se vrse na ziro racun, BG: 182-1289 ili putem SWISH: 1232316586.
Za ostale zemlje, uplate mozete vrsiti i putem PayPal adresa je: [email protected]
ili na bankovni racun:
IBAN: SE68 8000 0810 5993 4532 8257
BIC: SWEDSESS

Naznaka; Za konja porodici Ramulj

Uplate u BiH, možete izvršiti na račun:

Primalac: Daruj Srcem, Raiffeisen banka, broj: 161 0000 13797 0095

Naznaka: za konja porodici Ramulj

Također, na račun:

Beneficiary bank; Raiffeisen banka BiH,

SWIFT CODE; RZBABA2S, IBAN CODE: BA 391610000137970095

Adresa banke: Zmaja od Bosne, Sarajevo, Adresa Udruženja: Maršala Tita br 22, Zenica

Kontakt tel Udruženja Daruj Srcem: 062 128 145

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno