Zenica

Policijski sat RadiYa Active stupa na snagu svakim danom od 20:00h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski sat RadiYa Active stupa na snagu svakim danom od 20:00h – O izmjenama u funkcionisanju organizacije i RadiYa Active za vrijeme pandemije smo već pisali i o tome možete čitati na activezenica.org.

U međuvremenu, ekipa RadiYa istrajala je u namjeri da program vodi iz udobnosti svojih domova, a to je donijelo i neke nove promjene. Tačno u 20:00h kada na snagu stupa policijski sat kao administrativna mjera, u svijetu radio talasa na snagu stupa i „Policijski sat RadiYa Active“ kao zabavna mjera kojom se alternativnoj mladoj raji u domeni activezenica.org i 88.5 FM pruža samo pozitiva i vrhunska muzika.

Pored ostalog sadržaja, svakog dana od 20:00h možete uživati i u noćnom programu RadiYa Active, a evo kako izgleda sedmični raspored u sklopu našeg policijskog sata.

PONEDJELJAK:

Active News je emisija informativno-zabavnog karaktera. U prvom satu donosimo pozitivne informacije iz svijeta, kao i informacije i vijesti iz Zenice koje su obilježile prethodnu sedmicu, dok u drugom dijelu emisije razgovaramo o zabavnim i edukativnim temama.

UTORAK:

Active Night: Utorkom od 20h na frekvencijama RadiYa Active možete čuti opušteni noćni program koji vode mladi voditelji. Tu smo da zajedno provodimo noćne sate i da se zabavimo uprkos izolaciji i socijalnoj distanci. Svake sedmice donosimo nove teme, glasove i goste, ali i novu muziku.

SRIJEDA:

Active Top Ten je emisija koja se u ovim danima izolacije pokazala kao pravo osvježenje, a možete je pratiti svake srijede od 20h na programu RadiYa Active. Najbolje od svega je to što slušatelji sami biraju ono što žele slušati, te je zbog toga Active Top Ten refleksija muzičkog odabira i ukusa naših vjernih slušatelja. Slušajte Active Top Ten i glasajte za vaše omiljene hitove kako bi ušli u Active Top Ten listu!

ČETVRTAK:

Don’t listen to the radio podcast: Podcast predstavlja kombinaciju tona i slike u formu sličnu epizodičnoj radio emisiji, i najčešće se pojavljuje online. Ovaj naš podcast se bavi tematikom muzike i to na engleskom. Što se tiče podcasta, dobro ste pročitali, na engleskom je jeziku jer volimo razmišljati globalno, pogotovo kada je upitanju tako univerzalna tema poput muzike, a engleski jezik je daleko najrasprostranjeniji. Iako je podcast na engleskom jeziku, muzika o kojoj se diskutuje može biti na bilo kojem jeziku, a često se spominju i domaći bendovi, naročito oni uz koje smo svi odrasli.

PETAK:

Elektro nota je emisija kojoj je glavni cilj promovisanje svih žanrova elektronske muzike, te raznih DJ-eva i novih stvari iz ovog opusa. Ono što je karakteristično za ovu emisiju jeste da slušatelji, ukoliko su Dj-evi, mogu poslati svoj set na [email protected]. Dakle, osim za svjetske DJ-eve, uvijek ima mjesta i za lokalne, koji bi jednog dana mogli postati svjetski.

SUBOTA:

 Nećemo mi niDŽe je emisija koju vode voditelji/ce RadiYa Active koji imaju do 18 godina, pa je i motiv same emisije predstaviti temu iz ugla te generacije na opušten i pozitivan način.

NEDJELJA:

Active poezija je emisija koja vam u ovo vrijeme sivila i loših vijesti omogućava da pobjegnite u svijet poezije, svijet mogućeg i beskrajnog. Tokom dva sata trajanja emisije imate priliku čuti i upoznati poznate i nepoznate pisce i njihovo omiljeno iz svijeta poezije.

Poštujemo policijski sat tako što slušamo RadiYo, svaki dan od 20:00h na najpozitivnijim talasima na 88,5 u Zenici ili putem streama na activezenica.org u cijelom svijetu!

Još uvijek možete učestvovati u kreiranju našeg programa tako što ćete nam poslati svoju playlistu na mail: [email protected], a ista će biti emitovana u programu RadiYa Active.

Rad RadiYa Active možete pratiti na:

Web portal: activezenica.org

Facebook: RadiYo Active Zenica 88,5 FM

Instagram: radioactivezenica

Podsjećamo, RadiYo Active Zenica je prvi community radio u Bosni i Hercegovini. Izdvaja se od velike većine drugih muzikom koja se ne može čuti na svakoj radiostanici u BiH, ali i po tome što program kreiraju isključivo mladi amateri, studenti i srednjoškolci, koji o radiju uče jedni od drugih. Program Radija Active se emituje na frekvenciji 88,5 fm na području Zenice, ali se online putem web portala activezenica.org može slušati u cijelom svijetu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno