Zenica

Jupić: Građani u karantinu prekinuli štrajk glađu, uskoro testiranje na koronavirus i u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jupić je u izjavi za Klix.ba kazao da je jučer posjetio osobe smještene u karantenu Hotela Zenica gdje ih je informisao da je vrijeme boravka u karanteni smanjeno s 28 na 14 dana, ali da uprkos tome nisu htjeli prekinuti štrajk glađu sve do danas.

“Tražili su još jučer da im se obrati neko s Federalnog nivoa vlasti i danas na sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona komesar policijski i ministar MUP-a su prenijeli informaciju da su oni prekinuli sa štrajkom glađu što me zaista raduje”, kazao je Jupić.

Dodao je kako će u Kantonalnoj bolnici Zenica najvjerovatnije do kraja ove sedmice biti ispunjeni svi uslovi da se krene s testiranjem na koronavirus, a to potvrđuje i posljednja odluka Federalnog štaba civilne zaštite koji je Kantonalnoj bolnici Zenica danas osigurao 2.000 testova.

“Direktor bolnice Rasim Skomorac je kazao kako će svi uslovi biti ispunjeni do kraja sedmice, a testiranjem u Zenici olakšat će se posao u Sarajevu, sve će ići brže i u najgorem slučaju ako se njihov uređaj u Sarajevu pokvari imat ćemo uređaj u Zenici za testiranje. Ovo je dobra vijest, ne samo za Zenicu već cijelu BiH”, zaključio je Jupić u razgovoru za Klix.ba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno