Sudske klupe

Policijski izvještaj za protekli dan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 23.04.2015. godine, na području Zeničko-dobojskog kantona prijavljena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Protiv počinilaca prekršaja su preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja, na putevima na području Zeničko-dobojskog kantona je evidentirano 11 saobraćajnih nezgoda, od kojih tri nezgode koje su za posljedicu imale povrijeđena lica. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Žepču teže je povrijeđen vozač vozila koje je sletjelo sa ceste, dok su u nezgodama u Zenici i Kaknju lakše povrijeđeni pješaci.

Policijski službenici su navedenog dana kontrolisali 498 vozača i vozila u saobraćaju, te zbog utvrđenih prekršaja propisanih Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH izdali 171 prekršajni nalog.

U navedenom periodu je evidentirano izvršenje šest krivičnih djela. Od strane policijskih službenika lišeno je slobode jedno lice, legitimisana su 34 lica, a na zahtjev građana izvršeno je 55 intervencija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno