Zločini

Policijski bilten: Krađa iz “Avantija” i stana, ometanje policajaca…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski bilten: Krađa iz “Avantija” i stana, ometanje policajaca… – Na području Kantona javni red i mir je narušen u trinaest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 26/27.03.2018. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršena je teška krađa u ugostiteljski objekat “Avanti”, vlasništvo lica Đ.Lj., iz kojeg su tom prilikom otuđena dva TV aparata, dvije boce alkoholnog pića i pet kožnih novčanika. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 27.03.2018. godine, u 16,30 sati, u ulici Fra Grge Martića, u ugostiteljskom objektu, od strane nepoznatog lica je izvršena krađa mobilnog telefona vlasništvo lica H.E. U 16,50 sati, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, službenici uniformisane policije su kod lica Č.A., iz Kaknja, pronašli otuđeni telefon. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 27.03.2018. godine, u 19,30 sati, u ulici Adolfa Goldbergera, izvršeno je krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje od strane lica Č.E. i Č.H., oba lica iz Zenice. Policijski službenici su navedena lica lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog izvršenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 27.03.2018. godine, u 11,40 sati, u ulici Moštrina, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju hladnim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad licem S.S., rođenim 1965. godine, iz Visokog, od kojeg je tom prilikom otuđen određen iznos novca. Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela lice S.S. je zadobilo lakše tjelesne povrede, konstatovane u Domu zdravlja Visoko. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

Dana 27.03.2018. godine, u 13,15 sati, u mjestu Jelah, u ugostiteljskom objektu, od strane nepoznatog lica je izvršena krađa mobilnog telefona marke “iPhone 6”, vlasništvo lica A.T., iz Tešnja. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno