fbpx
Zločini

Policijski bilten: iz kuće ukradeni laptop, kamera i novac

Policijski bilten: iz kuće ukradeni laptop, kamera i novac – Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 14/15.04.2018. godine, u ulici Sarajevska, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica A.S., iz koje je tom prilikom otuđen jedan laptop, digitalna kamera i određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju operativne mjere i radnje na terenu sa ciljem rasvjetljavanja ovog krivičnog djela i otkrivanja izvršioca istog.

Maglaj

Dana 15.04.2018. godine, u 08,00 sati, dežurna služba Policijske stanice Maglaj je obaviještena da je osoba B.D., iz Maglaja, na mjesnom pravoslavnom groblju u mjestu Krsno Polje, sa trideset osam grobova uklonila cvijeće, drvene krstove i staklene vaze za cvijeće, koje je ista bacila u kontejner za smeće. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, te je od strane policijskih službenika navedena osoba prevezena u Dom zdravlja Maglaj, gdje je ista od strane dežurnog ljekara upućena na daljnje liječenje u bolnicu u Doboju.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.