Zenica

Policija: kampanja protiv nasilja u porodici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji s ICITAP-om realizira aktivnosti u okviru kampanje „Rad policije u zajednici/borba protiv nasilja u porodici“, koja ima za cilj podizanje svjesti javnosti o pomenutom problemu, kao i anketiranje građana o njihovom stavu i znanju o toj pojavi.

Tokom realizacije aktivnosti na najfrekventnijim lokacijama i trgovima grada Zenice bit će postavljeni štandovi, a policijski službenici će zajedno s predstavnicima ICITAP-a djeliti građanima letke s osnovnim informacijama sprječavanja krivičnog djela nasilje u porodici.

Na ovaj način želi se ohrabriti građane da sudjeluju u kampanji, kako bi doprinjeli postizanju željenih efekata, a prvenstveno podizanju svjesti javnosti o pomenutom problemu, kao i obavezi njegovog prijavljivanja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno