Sudske klupe

Policija ispitala 24-godišnjeg Zeničanina zbog paljenja zastave RS, saslušani i organizatori skupa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvadesetčetvorogodišnji H.S. ispitan je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa paljenjem zastave bh. entiteta RS 9. januara u Zenici, potvrdio je glasnogovornik MUP-a ZDK Samir Valentić za portal Radiosarajevo.ba.

Osmog januara Policijskoj upravi I, Policijskoj stanici Centar, najavljen “Patriotski skup” koji je održan 9. januara od 19:30 do 22 sata koji je bio odgovor na proslavu neustavnog 9. januara u entitetu RS. Tokom ovog skupa, oko 20.30 sati, na platou ispred istočne strane stadiona “Bilino polje” zapaljena je zastava manjeg bh. entiteta, što je kasnije objavljeno na društvenim mrežama,

Policija sumnja na izvršenje krivičnog djela “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”, a kako nam je potvrdio Valentić, pripadnici Odsjeka kirminalističke policije, Policijske uprave I su pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

“Saslušani su organizatori skupa, kao i svjedoci predmetnog događaja, kojom prilikom se došlo do saznanja da se u vezu sa tim može dovesti H. S., rođen 2000. godine u Zenici, te je isti ispitan na okolnosti počinjenog krivičnog djela. Po kompletiranju dokumentacije Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona bit će dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama”, rekao je za Valentić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno