Sudske klupe

Odloženo izručenje Siniše Petrića Zenice: Opasni ubica učestvovao u incidentu u španskom zatvoru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izručenje poznatog ubice Siniše Petrića, zvanog Zenica, Bosni i Hercegovini, odgođeno je za februar jer je navodno učestvovao u incidentu u španskom zatvoru.

On je avionom juče trebalo da stigne iz Španije na aerodrom u Sarajevu. Ranije je Okružni sud u Banjaluci saopštio da je donio rješenje kojim priznaju presudu nacionalnog suda Španije jer su ispunjeni zakonski uslovi, kao i uslovi iz međunarodnih ugovora. Tako je sud prihvatio da Petrić u BiH izdržava kaznu, piše Glas Srpske.

Petrić je presudom nacionalnog suda u Španiji osuđen za organizovani kriminal na pet godina, te za posjedovanje ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja na 10 godina zatvora. Kako je pojašnjeno u saopštenju banjalučkog Okružnog suda ono za šta je Petrić osuđen u Španiji jesu krivična djela i po domaćem zakonodavstvu.

Djelo opisano pod tačkom 1. navedene presude je krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela Krivičnog zakonika RS, a djelo opisano pod tačkom 2. iste presude je krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Za ta djela utvrđene su pojedinačne kazne zatvora pa je Okružni sud u Banjaluci osuđenom izrekao jedinstvenu kaznu od 14 godina u koju je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru, navedeno je u saopštenju suda.

Petrić je poznat kao desna ruka Luke Bojovića te po monstruoznim ubistvima širom Evrope.

Autor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno