Zenica

Polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca  – Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica planskim aktivnostima za 2018. godinu je realizovalo obuku i polaganje ispita za nove polaznike koji su stekli zvanje dobrovoljni vatrogasac. Polaganja ispita za dobrovoljnog vatrogasca se održalo dana 30.06.2018. godine u prostorijama Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, pred Komisijom formiranom od strane Kantonalne uprave CZ ZDK.

Nakon sprovedene obuke prema planu i programu za zvanje dobrovoljni vatrogasac, a koja je trajala skoro šest mjeseci članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica su polagali ispiti i to za: dobrovoljnog vatrogasca i rukovodioca akcije gašenja požara. Ispit za dobrovoljnog vatrogasca je položilo ukupno trinaest članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica, od čega su sedam muškarca i šest žena. Ispit za rukovodioca akcije gašenja požara je položio jedan član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica.

Polaganjem ova dva ispita Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica je što se tiće kadra još bolje obučeno i spremnije da pomogne u spašavanju ljudi i materijalnih dobara.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica planira već u septembru mjesecu realizovati novu obuku za zvanje dobrovoljni vatrogasac koji bi u svojom sastavu imali što veći broj certificiranih ljudih.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno