Zločini

Pokušaj krađe na Talića brdu, provale u dvije vikendice na Kuli, nesreća u Nemili….

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pokušaj krađe na Talića brdu, provale u dvije vikendice na Kuli, nesreća u Nemili…. – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

U ulici Talića brdo, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju u stomatološku ordinaciju „Smile Studio“, vlasništvo C.E. Brzom intervencijom policijskih službenika, na licu mjesta je zatečeno i lišeno slobode lice Č.A. iz Zenice, te je isto privedeno u službene prostorije radi dokumentovanja krivičnog djela. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane istažitelja Policijske uprave I.

U mjestu Kula-Milkovići, izvršena je teška krađa u vikendicu, vlasništvo P.F. iz Zenice, kojom prilikom je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od stane istražitelja Policijske uprave I.

U mjestu Kula-Milkovići, izvršena je teška krađa u vikendicu, vlasništvo K.H. iz Zenice. Tom prilikom, otuđena je peć na drva. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske uprave I.

Zavidovići

U ulici Gazi Husrev-begova, izvršena je teška krađa u prodavnicu „Kašea“, vlasništvo M.K., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina cigareta i novca. Istražitelji Policijske stanice Zavidovići su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Žepče

U ulici Anke Topić, sa parkiranog putničkog motornog vozila marke „Škoda“, vlasništvo Ć.A., izvršena je krađa registarskih tablica M95-K-291. Istražitelji Policijske stanice Žepče su na licu mjesta izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

U ulici Hase-bega Husejnovića u mjestu Nemila, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putničko motorno vozilo marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka, J20 K 387, kojim je upravljao A.H. iz Zenice, ostvarilo kontakt sa zaštitnom ogradom. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno