Zločini

Maloljetnica napala sugrađanku u krugu Kantonalne bolnice, na GGM-u kod pješaka pronađena droga…

Policija
Policija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Maloljetnica napala sugrađanku u krugu Kantonalne bolnice, na GGM-u kod pješaka pronađena droga… – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave III u Zavidovićima (3).

Zenica

U ulici Branilaca Bosne, policijski službenici Policijske stanice Centar su prilikom legitimisanja i pregleda lica Č.A. iz Zenice, kod istog pronašli dvije pvc vrećice, sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 4,95 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U krugu Kantonalne bolnice Zenica, od strane malodobne F.Z. iz Zenice, izvršen je fizički napad na G.A. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede. Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

U 23,30 sati, u ulici Željeznička, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali kombi vozilo, registarskih oznaka 072-M-045, kojim je upravljao M.A. iz Kaknja. Tom prilikom, utvrđeno je da isti vrši prijevoz 20 vreća uglja, bez potrebne dokumentacije. Istražitelji Policijske stanice Kakanj nastavili su aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela.

Zavidovići

U mjestu Hadžići, izvršene su teške krađe u štalu, vlasništvo H.S., odakle je otuđeno june, i štalu, vlasništvo N.M., iz koje je otuđena koza. Izvršeni su uviđaji od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno