Biznis

Pokrenuta je crowdfunding kampanja: U VRTLOGU VJENČANJA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Početak godine za mnoge nije bio bajkovit, posebno za one koji se bave fotografiranjem. Koronavirus zaustavio je brojne projekte i poslove, tako da fotografi sve do nedavno nisu ni smjeli raditi. Međutim, umjesto sjedenja i čekanja da se situacija stabilizira, fotograf Vedran Tolić (Zeničanin sa zagrebačkom adresom  stanovanja i rada) iskoristio je taj period da napiše knjigu čiji je fokus na vjenčanjima. U knjizi se nalazi oko 300.000 znakova, a pregledano je više od 200.000 fotografija snimljenih na vjenčanjima. Štampanje će biti krajem jula, a promocija početkom septembra. Važno je naglasiti da je ovo prva knjiga posvećena isključivo fotografiranju vjenčanja na našim prostorima.

– Još početkom godine počeo sam pisati knjigu i tako krenuo ostvarivati svoju dugogodišnju želju.  Virus je učinio svoje, tako da sam još aktivnije krenuo raditi na materijalima dok su svi poslovi stali. Fotografiranje ne volim nazvati poslom, jer je to za mene prvo velika ljubav, a potom sve onda ostalo. U svemu tome se treba dobro snaći, naučiti kako plivati kroz svakodnevicu posebno dok shvatimo da je fotografiranje samo jedan od segmenata – započeo je fotograf koji stoji iza brenda Tolić Weddings.

Fotografija je dio ljudske svakodnevice. Gotovo da i nema dana da brojni korisnici putem interneta gledaju razne fotografije. Na vjenčanjima je uvijek velik fokus, što i ne čudi jer je to za većinu jedan od važnijih dana u životu. Svi na vjenčanjima žele izgledati odlično, ne štedi se na odjeći, a fotografije i video nakon vjenčanja ostaju najljepša moguća uspomena.

– Apsolutno sve što znam o fotografiranju sam iz misli pretočio u riječi. U njoj ćete moći pročitati o tome kako se pripremati za fotografiranja i kako uopće doći do posla, kako se snaći u svakoj situaciji, što obavezno morate zabilježiti… Lista nabrajanja bila bi dugačka jer sam obuhvatio cijeli proces, od pripreme, do obrade i isporuke fotografija. Ako danas-sutra netko želi fotografirati vjenčanja i naučiti više o tom poslu, kroz autorske tekstove u knjizi može naučiti jako puno toga – rekao je autor.

Izdavanje knjige nije jeftino, a zato je pokrenuta i crowdfunding kampanja putem platforme GoGetFunding.com koja će biti aktivna do 10. jula. Cilj je prikupiti 10.000 kuna (cca 2.580 KM), što čini jedan dio troškova štampanja. Knjiga će svakako biti izdana i njezina prodajna cijena će iznositi 180 kuna (46,5 KM), a putem kampanje svi oni koji prednaruče knjigu mogu uštedjeti pedesetak kuna (petnaestak KM). Iako je kampanja pokrenuta sinoć, već sada bilježi odličan odaziv publike.

Knjiga nije namijenjena samo onima koji se bave ili žele baviti fotografiranjem vjenčanja, ona je naravno namijenjena i svima onima koji vole područje fotografije ili žele naučiti nešto novo. U velikoj mjeri može pomoći i budućim mladencima jer mogu naučiti kako pozirati što bolje i kako ostvariti što bolju suradnju s fotografom.

– Krenuo sam od nule, nisam imao nikoga da me gura, a još uz sve to sam bio i loš fotograf, sve sam učio sam u hodu. Svatko od nas zna da je to težak put, ali kažu često i slađi i teško je riječima opisati koliko je dobar osjećaj živjeti od onoga što volimo. Upravo zato odlučio sam napisati svojevrstan ”vodič za fotografe” koji će im biti odlična polazna točka. Tiraž od 500 primjeraka djeluje mi kao dovoljan za naše tržište.

Uz autora knjige na projektu sudjeluje još nekoliko osoba, od čega posebno treba izdvojiti urednika Davora Žerjava. Osoba je to koja je jako cijenjena u fotografskim krugovima i ima iza sebe bogato iskustvo izdavanja i uređivanja knjiga.

– Među fotografima, pogotovo među profesionalcima, koji na svoj stol stavljaju kruh zarađen predanim radom, trudom i konstantnim usavršavanjem, premalo je onih koji su spremni svoje stručno znanje i iskustvo podijeliti s drugima. Vedran Tolić je iznimka. Iz mnogih vrtloga svojega posla, on je uspio isplivati kao bolji fotograf i sad je na pragu izdavanja svoje prve knjige u kojoj će bez zadrške progovoriti o svim konkretnim profesionalnim izazovima vjenčane fotografije. Vjenčanje je za mnoge mlade fotografe privlačno područje rada zbog izazovne kompleksnosti i kreativnoga potencijala, pa im je često i potonji profesionalni odabir. Knjiga obuhvaća sva područja te vrste fotografije i sigurno će biti od velike koristi – naveo je urednik Žerjav.

Više informacija o knjizi možete pronaći i na službenoj internetskoj stranici www.vrtlog-vjencanja.com.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno