Ljudi

Poklon za Danisa Tanovića koji snima seriju u Zenici: Na današnji dan prije 22 godine osvojio Oscara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

DOBITNIK OSKARA REŽISER DANIS TANOVIĆ U ZENICI SNIMA DRUGU SEZONU SERIJE “KOTLINA”

NA DANAŠNJI DAN 24.03.2002. BiH JE OSVOJILA OSKARA- POKLONI ZA DANISA TANOVIĆA KAO ZNAK DOBRODOŠLICE U ZENICU: KNJIGA “MOJA FABRIKA” I ZASTAVA NK “ČELIK”

Na današnji dan 24.03.2002. godine Danis Tanović dobio je OSKARA za film “Ničija zemlja”, i donio je veliku radost i oduševljenje ogromnim uspjehom za sve Bosance i Hercegovce.

Danas Danis Tanović režiser serije “Kotlina”, snima u Zenici u gradu u kojem je rođen. Snima se druga sezona serije na lokacijama u Zenici, Brezi, Kaknju, Sarajevu.

S obzirom da prisustvujem snimanju serije u Zenici iskoristio sam priliku da Danisu Tanoviću uručim dva simbolična poklona koji simbolizuju našu dragu Zenicu.

Poklonio smo knjigu ” MOJA FABRIKA”, zeničke izdavačke kuće “Vrijeme”, zeničkog pisca Selvedina Avdića koja govori o simbolu Zenice “ŽELJEZARI”.

Takođe, sam Danisu poklonio i zastavu našeg voljenog kluba “ČELIK” koji je takođe jedan od simbola Zenice. Sa zastavom Čelika smo se zajedno fotografisali sa mojim sugrađanima statistima serije iz Zenice.

Danis Tanović je veliki profesionalac i odličan režiser u što sam se uvjerio na setu gdje se snima, te sam uvjeren da će i druga sezona serije “Kotlina” biti odlična.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno