Politika

Pojačati prevenciju i ublažiti posljedice corona virusa

Pojačati prevenciju i ublažiti posljedice corona virusa – Na vanrednoj sjednici kolegija Izvršnog odbora SDA Zenica razmatrana je aktuelna epidemiološka situacija u gradu Zenica. S obzirom na to da je Zenica jedan od gradova u BiH u kojem su registrovani oboljeli od coronavirusa usvojeni su sljedeći zaključci:

  • Sve građane pozivamo da mjerama samozaštite i striktnim poštivanjem naredbi Kriznog štaba čuvaju svoje i zdravlje svojih sugrađana.
  • Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću Zenica upućuje inicijativu za prolongiranje termina na sve prijave za registraciju, javne pozive u Gradskoj upravi Zenica do 15.aprila 2020. godine s obzirom da je uputstvom Gradonačelnika od 13.3.2020. godine obustavljen prijem stranaka u Gradsku upravu Zenica.
  • Klub vijećnika SDA Zenica u GV Zenica upućuje inicijativu za obezbjeđenje isporuke hrane, lijekova i dezinfekcionih sredstava socijalno ugroženim stanovnicima sa područja grada Zenica.
  • Klub vijećnika SDA Zenica u GV Zenica pokreće inicijativu za pripremu paketa mjera poticaja za pomoć privrednicima grada Zenica koji zbog situacije sa korona virusom svaki dan imaju finansijske gubitke.
  • Klub vijećnika SDA Zenica u GV Zenica pokreće inicijativu za kontinuirano čišćenje, pranje i dezinficiranje ulica i drugih javnih prostora u Gradu Zenica.

Također, pored ovih mjera očekujemo pojačan rad inspektora na terenu i blagovremeno izvještavanje javnosti o uvođenju kontrolnih i zaštitnih mjera u borbi protiv korona virusa.

PRESS SDA ZENICA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem