Sudske klupe

Pojačana kontrola zimske opreme – već izdata 222 prekršajna naloga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pojačana kontrola zimske opreme – Policijski službenici kontrolisali posjedovanje i korištenje zimske opreme na vozilima – Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 19.11. do 25.11.2016. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na svim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme na vozilima. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Pravilniku o saobraćaju u zimskim uvjetima.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je 2.740 vozila u saobraćaju, kojom prilikom su izdata 222 prekršajna naloga.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nastaviće sa aktivnostima na osiguranju što veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, posebno u periodu kada se na putevima očekuje povećan broj vozila zbog božićnih i novogodišnjih praznika, te ovom prilikom upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, kao i da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno