Rukomet

Pojačan Stručni štab RK Čelika

Pojačan Stručni štab RK Čelika – Novi privremeni vršilac dužnosti Šefa stručnog štaba je dosadašnji trener u prvom timu RK Čelika, dugodišnji igrač i trener Čelika, Nermin Gušić.

  1. Nermin Gušić. v.d. šef Stručnog štaba
  2. Seldin Rizanović – sportski direktor
  3. Miki Filipović – trener savjetnik.

Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik danas je imenovao novi Stručni štab za naredno prvenstvo u Prvoj ligi Federacije BiH Grupa Sjever.

Novi privremeni vršilac dužnosti Šefa stručnog štaba je dosadašnji trener u prvom timu RK Čelika, dugodišnji igrač i trener Čelika, Nermin Gušić.

Dosadašnji Šef stručnog štaba prof. Seldin Rizvanović je novi sportski direktor Kluba i vodiće računa o svim selekcijama Kluba te o Školi rukometa RK Čelik, a za trenera-savjetnika u Stručnom štabu imenovan je Miki Filipović, koji je bio najuspješniji trener RK Čelika u posljednjih deset godina.

Takođe, u šestočlanom Stručnom štabu su još i Nedim Šehić, fizioterapeut prof. Bojan Tepić, kao i kapiten i golman prvog tima prof. Riad Polić, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Upravni odbor je usvojio plan priprema seniorske ekipe za narednu sezonu, te osnažio zaključak da svi igrači ostaju na okupu, a razgovarano je i o nekim eventualnim igračkim pojačanjima. Prvo pojačanje došlo je iz Škole rukometa Čelik Junior iz Zenice – ljevak Ekrem Kobilica, koji se stavio na raspolaganje novom Stručnom štabu RK Čelika.

Nermin Gušić, novi v.d. šef Sručnog štaba

Novi v.d. Šef stručnog štaba RK Čelika, Nermin Gušić. ponikao je u ovom klubu, najprije kao dugogodišnji igrač, a onda i trener muške, a nekada i ženske ekipe RK Čelika.

Kao rukometaš u Čeliku je započeo kao lijevo krilo 1976. godine. Još je na istoj poziciji igrao pet godina u RK Iskri Bugojno, a zatim se ponovo vratio u RK Čelik i učestvovao u borbi Čelika za plasman u Prvu B jugoslovensku ligu.

Po završetku igračke karijere bio je trener u RK Čeliku, zatim u Školi Čelik Junior, a u posljednjoj polusezoni bio je pomoćni trener Seldinu Rizvanovića u RK Čeliku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem