Rukomet

Od 11. do 13. januara međunarodni Handball Cup u zeničkoj Areni i na Bilmišću

Od 11. do 13. januara međunarodni Handball Cup u zeničkoj Areni i na Bilmišću – U organizaciji Škole rukometa Čelik junior iz Zenice, od petka 11. do nedjelje 13. januara 2019.godine u Zenici će se održati 9. Handball Cup.

Ovaj tradicionalni međunarodni rukometni turnir prijateljstva održat će se u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ i u dvorani na Bilmišću u Zenici. Ulaz će biti slobodan.

Na turniru će učestvovati preko 800 dječaka u četiri kategorije. Očekuje se dolazak 28 selekcija u muškoj i 8 selekcija u ženskoj konkurenciji. Osim domaćih ekipa iz BiH, stalni gosti stižu iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Na listi učesnika nalaze se, između ostalih, Nexe, Metković, Đakovo, Metlika, Split, saopštavaju iz ŠR Čelik Junior.

Osim takmičarskog, organizator će posebnu pažnju posvetiti ženskim selekcijama – djevojke rođene 2002./2003. godine, gdje će u revijalnom dijelu nastupiti selekcija Srednjobosanskog kantona i ekipa iz Hadžića. Svoje mjesto na turniru dobiće i najmlađe selekcije dječaka 2009./2010. godište .

U izjavi za Zenicainfo, menadžer Škole rukometa Čelik junior, Vladimir Zeljko, je istakao:

Ove godine posebnu pažnju smo posvetili promocija bh, a posebno zeničkog rukometa. Ugostićemo oko 30 selekcija. Na prijedlog gostiju iz Evrope, ove godine ćemo promjeniti termin održavanja turnira. Tako ćemo u avgustu, za vrijeme školskog raspusta, organizovati i Deseto jubilarno izdanje Međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva. Biće to pravi rukometni spektakl-.

Organizator je najavio i svečanu promocija rukometa u kolicima, koji se igra već širom Evrope.

E.Imamović

Foto arhiva

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem