Kultura

Pogledajte raspored dešavanja Zeničkog proljeća

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pogledajte raspored dešavanja Zeničkog proljeća- Savjet za kulturu grada Zenice predstavio je jučer programske sadržaje 21. Međunarodne kulturne manifestacije “Zeničko proljeće”, koja će biti održana od 20. marta do 12. aprila ove godine.

Festival kulture koji se svake godine održava u periodu između Dana Zenice i Dana oslobođenja Zenice u Drugom svjetskom ratu okuplja umjetnike i umjetničke ansamble iz oblasti slikarstva, muzike, pozorišne i scenske umjetnosti. Savjet je izabrao 38 programa, od toga po jedanaest muzičkih i pozorišnih programa, koji bi trebali biti osnova ovogodišnje manifestacije.

 

zeprolj160Uz muzičke i pozorišne programe, Zeničani i gosti ovog grada moći će vidjeti četiri likovne izložbe, promocije četiri knjige, tri književna programa i jednu javnu tribinu.

Zeničani će vidjeti nastup umjetnika iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i BiH, ali i Turske, Irana, Italije… Ukupan fond manifestacije je 60.000 KM.

Kao i svake godine “Zeničko proljeće” ima poetski maraton i Aprilski salon likovnih umjetnika, ali je ove godine izostavljen izbor najboljih književih radova. Između ostalih, biće predstavljena izdanja Bošnjačke nacionalne zajednice u Hrvatskoj, ali i održan koncert tradicionalne iranske muzike.

zeprolj161



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno