Zabava

Pogledajte prvi trailer filma “BlacKKKlansman” koji stiže u kina 27. septembra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pogledajte prvi trailer filma “BlacKKKlansman” koji stiže u kina 27. septembra  – Fantastični vizionar, Spike Lee, predstavlja nam nevjerovatnu priču o afro-američkom detektivu koji se infiltrirao među članove Ku Klux Klana, koja je osvojila ovogodišnji Grand Prix filmskog festivala u Kanu.

Trailer filma možete pogledati putem linka: https://www.youtube.com/watch?v=_zBxKekc-bA

Američka biografska krimi-komedija „BlacKKKlansman“ bazirana je na činjenicama, a donosi priču o policajcu na tajnom zadatku, koji se mora ubaciti u redove Ku Klux Klana tokom 1970-ih.

Početak sedamdesetih godina prošlog stoljeća bio je period velikih društvenih previranja i borbe za građanska prava i jednakosti. Ron Stallworth postao je prvi afro-američki detektiv u policiji Kolorado Springsa, ali njegov dolazak dočekan je sa skepsom i otvorenom netrpeljivošću prema njemu. Bez obzira na sve, on je riješen da uspije u poslu i učini da se za njegovo ime sazna i tako pomogne svojoj zajednici. Veoma hrabro ulazi u rizičnu misiju, da se infiltrira među članove Ku Kluks Klana.

Predstavljajući se kao rasistički ekstremista, Ron kontaktira članove grupe i vrlo brzo postaje član samog jezgra, čak postaje i prisan u odnosu sa Davidom Dukeom, Velikim Čarobnjakom Klana, koji ga čak i pohvaljuje za posvećenost napretku Bijele Amerike. Kako tajna akcija postaje sve komplikovanija, Ronov kolega, Filip Zimmerman, ulazi u misiju tako što odlazi na sastanke Klana i predstavlja se kao Ron, onda kada je nemoguće izbjeći uživo susretanje. Tako su dva detektiva uspjela da uruše jednu od najozloglašenijih organizacija na svijetu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno