Info

Pogledajte interaktivnu mapu Koridora 5C: Svi aktivni radovi i informacije o bh. autoputu

Pogledajte interaktivnu mapu Koridora 5C: Svi aktivni radovi i informacije o bh. autoputu – JP Autoceste Federacije BiH objavilo je interaktivnu mapu koja pruža sve informacije o do sada izgrađenom dijelu autoputa te aktivnim gradilištima na autoputu i brzim cestama.

Cilj interaktivne mape je na jednostavan i zanimljiv način, u jednoj savremenoj formi, pružiti dovoljno informacija kako o izgrađenom dijelu autoceste, tako i o svim aktivnim gradilištima na Koridoru 5C i brzim cestama. Interaktivnu mapu prati vektorski prikaz uz GIS informacije dionica i objekata – odmorišta, tuneli, petlje, mostovi, vijadukti, naplatna mjesta, a koji se nalaze na autocesti A1.

Interaktivne mape evoluiraju u prikaze kakve do sada nismo vidjeli. One imaju veliki potencijal u odnosu na papirne mape ili statične online mape.

“U današnje vrijeme prateći moderne tehnologije najbitnije je pružiti što više kvalitetnih informacija, uz njihovo brzo učitavanje”, poručuju iz Autocesta.

Sve informacije pored tekstualnog dijela prate i fotografije, a pojedine lokacije i virtualni prikaz gdje korisnici kroz virtualnu realnost mogu detaljnije pogledati izgled navedenih lokacija. Osim toga, pažnja je posebno usmjerena prema jednostavnoj interakciji s korisnikom.

Sve funkcije na mapi (uvećanje, smanjenje, pomicanje i sl.) su podržane uz njihovu jednostavnu i intuitivnu upotrebu. Pored samog prikaza tu je svakako i alat za filtriranje, odnosno mogućnost da korisnik odabere prikaz samo pojedinih detalja koji ga interesiraju na samoj mapi. Daljnjim razvojem modernih tehnologija, a samim time i interaktivnih mapa te izgradnjom novih kilometara autoceste sadržaj mape će postajati sve opsežniji i još zanimljiviji korisnicima.

Interaktivnu mapu možete pogledati ovdje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem