Naše

Podsjećaju li vas ove fotografije na nedavnu hit seriju – Poslovni kompleks nekadašnjeg evropskog giganta zarastao kao poslije kataklizme

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prijatelj portala Zenicablog, naš sugrađanin koji fotografije objavljuje pod pseudonimom T.S. Eliot, poslao nam je danas fotografije poslovnog kompleksa Sistema RMK, bivše Željezare, Poslovnog sistema RMK, koji graniče sa zgradom aktuelne uprave ArcelorMittala Zenica.

-Svojom infrastrukturom, uredima, restoranima, parkinzima i prilazima pokazuje da je prostor imao bitno značenje za grad.  U godinama poslije rata, kada se ovaj kompleks privatizirao i način na koji se raspoređivao, pokazalo je da se kao društvo nismo znali nositi sa modelom privatizacije, i načelno smo prihvatili kao nešto je pozitivno, ne gledajući na posljedice koje će se s njom proizvesti. Danas imamo velike i bogate strukture koje nestaju.
Motivi nisu optimistični, ali se ovom prezentacijom javnosti pokazuje kako neki dijelovi grada odumiru, napisao je u opisu foto galerije njen autor.

Mi ćemo vas pitati – da li vas ove fotografije podsjećaju na jedan istočnoevropski krajolik, prikazan veoma autentično u nedavnoj hit seriji u produkciji HBO-a, u kojoj su, između ostalog, prikazani kompleksi nekadašnjih privrednih giganta koji su zasasli u korov nakon kataklizme. Poznato?

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno