Kultura

Podržimo domaće: film Prva postava

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Prva postava” je dugometražni igrani film scenariste i reditelja Boška Jovičića. Ovaj filmski projekat je nastao u saradnji grupe autora i umjetnika iz cijele BiH sa nevladinom organizacijom E.P.A. Brčko distrikt. Ideja je da se kroz ovaj film okupe kreativci i profesionalci iz cijele BiH, te da kroz rad na ovom filmu isričaju jednu pozitivnu priču i podastaknu mlade ljude da se i sami više bave projektima iz oblasti umjetnosti i kulture.
“Prva postava” je topla i iskrena priča o prijateljstvu i zajedništvu u pozadini koje je fascinacija autora imaginarnim životnim prostorom neke druge Jugoslavije. Šest prijatelja nalaze se u borbi za vlastiti identitet na životnim prekretnicama. Jedan je od rijetkih bh filmova koje realizuju potpuno nezavisni i mladi autori. Film se snimao na lokacijama u Brčkom, Tuzli i Zenici, a u njemu igraju studenti glume i glumci amateri iz Tuzle, Bijeljine, Novog sada, Brčkog i Zenice. te Realizacija filma počela je u oktobru 2014, snimanje u aprilu i augustu 2015. a premijera je planirana za kraj 2015.
Ovim projektom, koji okuplja mlade profesionalce i ljubitelje filmske umjetnosti, želi se poslati jedna pozitivna poruka – i u BiH mogu da se snimaju i ispričaju lijepe priče iz svakodnevnice mladih ljudi.
Realizacijom ovog filma želi se dati podrška mladim kreativcima i filmskim stvaraocima i stvoriti podobno tlo za sve buduće filmske projekte.
Radnja filma je smještena u 2013. godinu i na određeni način se bavi pitanjem – pitanju je “šta bi bilo kad bi bilo” – ’90-tih nije bilo rata, Jugoslavija je ostala cijela i šest prijatelja koji su glavni likovi filma su odlučili po svaku cijenu otići u Beograd na baraž utakmicu između Jugoslavije i Portugala za Svjetsko prvenstvo u Brazil.
Uloge u filmu tumače: Ermin Avdić, Feđa Zahirović, Damir Glibanović, Kenan Beganović, Haris Hadžisejdić, Dino Brljevac, Edin Bećić, Smiljana Nedić, Jelena Radovanović i Marko Maglov.

Kako bi završili ovaj filmski projekat, autorski tim filma je pokrenuo online kampanju za fundrising filma i cilj im je da u narednih mjesec dana skupe potrebna sredstva za postprodukciju filma, a sve podatke o filmu možete dobiti na stranici za fundraising filma:

https://www.indiegogo.com/projects/it-s-not-about-the-game/x/11214562#/story 

IMG 8679



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno