Politika

Podrška organizaciji Državnog prvenstva frizera i kozmetičara s međunarodnim učešćem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, danas je u svom kabinetu primio Sanina Fazlića, predsjednika Saveza frizera Bosne i Hercegovine.

Na susretu je gospodin Fazlić upoznao gradonačelnika Kasumovića o strukturi Saveza, članstvu te dosadašnjim aktivnostima.

“Svake godine organizujemo državno takmičenje na kojem učestvuju, pored bosanskohercegovačkih frizera i kozmetičara, i kolege iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Kosova i Mađarske, čime naše takmičenje poprima međunarodni karakter. Takmičenje ujedno predstavlja kvalifikaciju za odlazak na Svjetsko takmičenje, koje se ove godine organizuje u Parizu. Naša želja je da ove godine državno takmičenje organizujemo u Zenici i to početkom mjeseca maja tekuće godine,” kazao je između ostalog gospodin Fazlić.

Cilj ovakvih događaja jest promocija frizerstva kao umjetnosti i kulture jednog društva koje ide u korak sa svjetskim trendovima, ali i umrežavanje frizera, razmjena iskustava te učenje.

Pored dobrodošlice i čestitki za ostvarene dosadašnje rezultate, gradonačelnik Kasumović je istakao: “Zenica je posljednjih godina središte različitih događaja, kulturnih, sportskih, plesnih, muzičkih, i naša vizija je podržati, koliko je to moguće, svaku dobru ideju. Želimo Zenicu aktivnu, punu događaja koji će promovisati prave vrijednosti. Stoga, podržat ćemo državno prvenstvo frizera i drago mi je da će se održati u Zenici.”

Otvoreno državno prvenstvo frizera i kozmetičara planirano je da se održi u Areni “Husejin Smajlović”.

SAOPĆENJE ZA JAVNOSTStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno