Info

Počinje sa emitovanjem SK Esports – TV kanal posvećen svijetu esporta i video igara

Počinje sa emitovanjem SK Esports – TV kanal posvećen svijetu esporta i video igara – Esports Balkan League, EU Masters, Epicenter Major, GG, Sa1na, Guh Sayian i Don – samo su neki od turnira i lica koja ćete gledati na novom SK Esports kanalu.

Ljubitelji gejminga i esporta će konačno dobiti poseban TV kanal kakav zaslužuju, jer od 22. juna sa emitovanjem počinje  Sport Klub Esports – televizija posvećena svijetu esport takmičenja i video igara.

Slogan “VIŠE OD IGRE” opisuje samu veličinu ove moderne industrije. Gejming industrija je prošle godine prihodovala oko 116 milijardi dolara, što je više od muzičke (17 milijardi) i filmske (41 milijarda) industrije zajedno. Svjetsko tržište je trenutno procijenjeno na 2.4 milijarde ljubitelja gejminga, od čega čak 380 miliona prati takmičenja i esport sadržaj.

Ljubitelje LoL takmičenja će posebno obradovati direktni prenosi svih mečeva Esports Balkan Lige, najvećeg regionalnog League of Legends takmičenja na Balkanu, a tu su i lokalizovani prenosi najvećih evropskih i svjetskih turnira u igrama Counter Strike: Global Offensive i Dota 2.

Gledaoci će od prvog dana moći da uživaju u direktnim prenosima posljednjeg velikog Dota 2 turnira pred The International, jer će SK Esports ekskluzivno prenositi sve mečeve EPICENTER Major takmičenja. Sve Dota 2 fanove obradovat će nastupi najjačih svjetskih timova – Team Liquid, Secret, OG, PSG.LGD i Virtus.pro.

Esports Balkan Liga, kao jedno od najvećih regionalnih takmičenja je do sada podijelila preko 120.000 eura kroz nagradni fond, a svaku sezonu isprati preko 200.000 gledalaca.

Da je region plodno tlo za talentovane igrače svjedoči prisutnost naših igrača širom Evrope i svijeta, kao i uspjeh domaće CS:GO ekipe cr4zy (bivši Valiance&CO), koja je trenutno 17. na HLTV svetskoj rang listi.

EBL će na programu biti svakog ponedjeljka i četvrtka od 19 sati, a prvi mečevi su zakazani za 24. juni.

Programskoj šemi će se priključiti i veliki domaći strimeri poput Miloša “Sa1na” Šainovića, Ivana “GUH Sayian” Ilića i Stefana “Donn” Stojiljkovića. Gledaoci će u njihovim avanturama u nezaobilaznim igrama kao što su Fortnite, League of Legends i Dota 2 moći da uživaju svakog dana u različitim terminima.

Uz humorističan osvrt na aktulena dešavanja, Đorđe Đurđev će gledaoce provesti kroz svijet gaminga, od najnovijih igara, preko esport takmičenja i vijesti, pa sve do najbizarnijih dešavanja koja prate ovu industriju u sklopu desetominutne emisije GG.

SK Esports je zajednički poduhvat kompanija Fortuna Esports i United Media i moći će se pratiti preko SBB mreže, Total TV-a, D3i ali i EON platforme, koja se sada može koristiti i van SBB mreže. SK Esports će, pored Srbije, biti dostupan i gledaocima u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem