Info

BiH: Krajem juna još toplije, moguće i tropske noći

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH: Krajem juna još toplije, moguće i tropske noći – U Bosni i Hercegovini se za početak sedmice prognozira znatno svježije vrijeme u odnosu na proteklu, dok se od 24. juna očekuju više temperature uz moguću pojavu tropskih noći, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, ove sedmice se očekuje umjereno oblačno vrijeme s povremeno sunčanim periodima. U poslijepodnevnim satima u Bosni je moguća kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom i gradom. Na jugu zemlje prognozira se više sunčanih sati, a padavine su moguće samo u sjevernim područjima Hercegovine.

Maksimalne temperature zraka u većini krajeva neće prelaziti trideseti stepen.

Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između 13 i 18 stepeni Celzijusovih, a na jugu zemlje do 21 stepen. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 24 i 28, a na jugu zemlje do 32 stepena.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno