Nogomet

Počinje kantonalna liga ZDK – NK Čelik gostuje u nedjelju u Novom Šeheru (16h)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Počinje kantonalna liga ZDK – NK Čelik gostuje u nedjelju u Novom Šeheru (16h)- Predstojećeg vikenda, 27./28.3.2021.godine, na rasporedu su utakmice 10.kola kantonalne lige ZDK, u kojoj nastupa pet zeničkih ekipa. Ovo je prvo kolo drugog dijela prvenstva. Dvije utakmice se igraju u subotu, a tri u nedjelju.

Evo rasporeda 10.kola (Izvor nsfsbih)

Subota, 27.3.

Zenica: Sporting – Proleter (15h)

Nemila: Nemila – „Žepče 1919“ (15,30)

Nedjelja, 28.3. (16 sati)

N.Šeher: Novi Šeher – Čelik

Zenica: Fortuna – Vareš

Tetovo: Borac – Napredak

Nogometni klub “Čelik” je prvoplasirani nakon prvog dijela prvenstva i devet odigranih utakmica, zabilježio je svih devet pobjeda, 27 bodova i gol razlika 34:1. Na drugom mjestu je „Žepče 1919“ sa 24 boda i sa jedinim porazom od Čelika u Žepču sa 0:2.

Rezultati NK Čelik u jesenjem dijelu sezone:

Čelik- Novi Šeher 2:0, Čelik-Proleter 6:0, Vareš – Čelik 0:1, Čelik – Borac Tetovo 3:1, „Žepče 1919“- Čelik 0:2, Čelik –Nemila 5:0, Napredak Šije – Čelik 0:2, Čelik – Fortuna 3:0, Sporting – Čelik 0:10.

Ostale zeničke ekipe imaju sljedeći broj bodova: Fortuna, 6.mjesto sa 11 bodova, Borac-Tetovo, 7.mjesto sa 10 bodova, Nemila 8.mjesto sa 10 bodova, te Sporting, 10.mjesto sa jednim bodom..

Ekipa Čelika, trenera Pavla Skočibušića, najozbiljniji je kandidat za plasman u Drugu ligu, Centar.

Crno-crveni su odigrali pet kontrolnih utakmica, upisali su dvije pobjede protiv “Bosne” iz Visokog i “Orašja”, dva remija sa ekipama “Mladosti” i “Vlašića” i jedan poraz od “Krivaje” u Zavidovićima.

Pred nastavak prvenstva prenosimo izjavu trenera Pavla Skočibušića, datoj za Zenicainfo.ba:

– Odigrali smo dosta pripremnih utakmica da vidimo sa kojima igračkim kadrom raspolažemo. Svi su igrali i dobili šansu i zadovoljan sam sa ovim utakmicama. Nismo bili kompletni, dosta igrača nam je otišlo, te nastavljamo borbu i učinit ćemo sve da uđemo u Drugu ligu Centar. Prvu utakmicu gostujemo u Novom Šeheru i mislim da će nam to biti i najteža utakmica, igrat ćemo na malom terenu. Sve su se ekipe pojačale, a nama su otišli Selim Žuna i Besim Kolić-, izjavio je Pavle Skočibušić, šef stručnog štaba NK “Čelik”.

E.Imamović

Foto arhiva NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno