Info

Počinje isplata pomoći EU za energetski siromašna domaćinstva, novac je na računima općina i gradova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Općine i gradovi u Federaciji Bosne i Hercegovine do kraja sedmice će početi sa isplatom pomoći Evropske unije (EU) energetski siromašnim domaćinstvima koja su ostvarila pravo na pomoć nakon provedenog Javnog poziva, potvrđeno je za Klix.ba.

“Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je, kako smo ranije i objavili, unijelo naloge za svih 79 općina i gradova, još u četvrtak prošle sedmice. Ministarstvo finansija pustilo je naloge prema općinama jutros, a određeni broj općina već nas je obavijestio da su sredstva na njihovim računima i da su spremni da ih puste prema krajnjim korisnicima”, kazao je za Klix.ba federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Delegacija EU je značajnom donacijom od 64,5 miliona KM pomogla energetski siromašnim domaćinstvima u našoj zemlji.

Ovu pomoć će dobiti 154.779 domaćinstava na području FBiH, a najveći broj kvalificiranih domaćinstava je iz kategorije penzionera.

S obzirom na to da je najveći broj prijava iz kategorije penzionera odlučeno je da umjesto 300 KM dobiju 364,25 KM po domaćinstvu.

Ostale tri kategorije će dobiti po 579,76 KM po domaćinstvu.

Iznos raspodjele sredstava novčane pomoći EU za energetski siromašna domaćinstva u FBiH možete pogledati na ovom linku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno