Košarka

Počinje Evropsko prvenstvo A-divizije U20 za košarkašice – tri Zeničanke u rosteru reprezentacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Počinje Evropsko prvenstvo A-divizije U20 za košarkašice – tri Zeničanke u rosteru reprezentacije – Evropsko prvenstvo za košarkašice A-divizije U20 počinje 08.jula i trajat će do16. jula 2017.godine, a održava se u portugalskom Matosinhosu. Naša reprezentacija nalazi se u C grupi, zajedno sa Francuskom, Slovenijom i Mađarskom.

Prvu utakmicu na Eurobasketu košarkašice BiH će odigrati u subotu 08.7.u 15 sati sa selekcijom Slovenije. Dan kasnije sastaje se s Francuskom, a 10. jula s Mađarskom.

Nakon tri kola grupne faze sve ekipe će se plasirati u drugi krug, koji se igra po “nokaut” sistemu iz kojeg će osam pobjednika ići u četvrtfinale, a poražene ekipe će igrati za plasman od 9. do 16. mjesta, odnosno za opstanak. Tri najlošije ekipe ispadaju u Diviziju B.
Prema riječima selektorke Mare Lakić-Brčaninović, glavni cilj reprezentacije BiH je opstanak u A-diviziji.

– S obzirom na sistem takmičenja, najvažnija će nam biti četvrta utakmica, koja je presudna za sve ekipe. Ukoliko pobijedimo, ulazimo u prvih osam, ukoliko ne… Borba za opstanak do posljednjeg meča-, kazala je Lakić-Brčaninović

Za reprezentaciju BiH u Portugalu će nastupiti: Melisa Brčaninović, Nedžla Kovačević, Sara Heljić, Andrijana Reljić, Jovana Marković, Dragana Domuzin, Milina Mišeljić, Sandra Azinović, Lejla Omerbašić, Naida Glotić, Zerina Alispahić i Ivona Krakić.

Dakle, u sastavu reprezentacije nastupit će i tri Zeničanke, članice KŽK Čelik iz Zenice, Nedžla Kovačević, Sara Heljić i Andrijana Reljić, što je veliko priznanje za zeničku košarku.

– Zaista smo naporno i kvalitetno radili prethodnih mjesec dana i jedva čekamo da prvenstvo počne – kaže kapiten naše reprezentacije, Melisa Brčaninović. – Prva utakmica je protiv Slovenije i zaista mislim da se sa njima možemo uspješno nositi i ostvariti dobar rezultat. Grupa nam nije laka, Francuska je košarkaška velesila, ali dokazaćemo da nismo ni mi naivne. U A diviziji nema autsajdera i mislim da svako svakoga može dobiti. Važno je da smo mi pozitivne i da vjerujemo u sebe i u dobar rezultat, izjavila je za basket.ba, kapiten Melisa Brčaninović. Za basket.ba izjavu je dala i Zeničanka, Nedžla Kovačević:

-Ukoliko ispoštujemo ono što treneri budu tražili od nas, ukoliko se budemo držale zajedno i disale kao jedna, možemo iznenaditi i favorite. Ne očekuje nas lak zadatak, ali ne bojimo se nikoga. Imamo i mi naših prednosti. Spadamo među najvisočije ekipe, što nam može donijeti prednost pod košem. Sa druge strane, mislim da ćemo biti najmlađa ekipa, što je dodatna motivacija. Velika je želja kod svih djevojaka da se dokažemo i našu zemlju predstavimo u što boljem svjetlu. Mislim da ćemo u tome i uspjeti-, poručila je Nedžla Kovačević.
Poželimo puno sportske sreće i dobrih rezultata našim Zmajicama na predstojećem EP U Portugalu.

E.Imamović

Foto basket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno