Košarka

FIBA piše o 15-godišnjem košarkaškom čudu iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FIBA piše o 15-godišnjem košarkaškom čudu iz Zenice – Ženska košarkaška reprezentacija do 20 godina učestvuje na Evropskom prvenstvu koje se održava u Portugalu. Izabranice Mare Brčaninović u grupi su zajedno sa Slovenijom, Francuskom i Mađarskom. Cilj na ovom prvenstvu je ostati u A-diviziji što sigurno neće biti lako.

Na stranici Međunarodne košarkaške federacije objavljen je tekst koji je posvećen našoj U-20 selekciji, te očekivanjima od grupe u kojoj se nalaze. Sve oči će sigurno biti uperene u Melisu Brčaninović, koja je na najboljem putu da napravi karijeru, kao što je njezina mama, koja je inače selektorica ovoga tima.

FIBA se dotakla i 15-godišnje Zeničanke, najmlađe košarkašice na prvenstvu. Sara Heljić je košarkaško čudo iz Zenice, možemo slobodno napisati WNBA potencijal, jer ona sa 15-godina učestvuje na Evropskom prvenstvu igračica do 20. godina.

Heljićka je ove sezone pod palicom Slobodana Kecmana u prvom timu Čelika pokazala sav svoj potencijal, a velike su šanse da u narednom periodu potpiše ugovor sa jednim od najvećih klubova u Evropi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno