Ostali sportovi

Početak priprema Ragbi kluba Čelik: Nova ragbi sezona – nova uzbuđenja

Početak priprema Ragbi kluba Čelik: Nova ragbi sezona – nova uzbuđenja – Ragbi klub Čelik nakon kratke  zimske pauze počinje sa pripremama za predstojeću ragbi sezonu kako na domaćem tako i na regionalnom nivou.
Trener seniorske ekipe najtrofejnijeg  ragbi kluba iz Bosne i Hercegovine Ermin Mušinović u novu sezonu ulazi sa prilčno podmlađenim sastavom i uz pomoć nekolicine iskusnih igrača, Seniorski tim u budućem periodu natjecati će se u nekoilko veoma interesantnih natjecanja od kojih je svakako najinteresantnije Regional Rugby Championship (RRC) – Regionalna ragbi liga u kojoj učestvuju ekipe: Ljubljane (SLO), Dalmacija (HR), Zagrebački Ragbi Savez (HR), Nada (HR) i Čelik (BiH).
Ljubitelji ragbija u Zenici u sklopu ovog takmičenja imati će priliku da vide susrete velikih rivala 13.04.2019 RgK Čelik – RgK Ljubljana, 18.05.2019. RgK Čelik – Nada, dok će u I kolu ekipa Čelika gostovati kod ekipe RgK Dalmacija a 27.04.2019.  biti će u gostovanju Zagrebačkog ragbi Saveza.
Prvi dio priprema ekipa ragbi kluba Čelik će obaviti u Zenici.
U sklopu domaćeg prvenstva seniorska ekipa će nastupiti u takmičenjima koje organizira Ragbi Savez Bosne i Hercegovine u ragbiju 15 i ragbiju 7’s.
Trener Mušinović optimističan je u nastojanjima i ambicijama dobrog plasmana kako u Regionalnom prvenstvu tako i domaćem. Trud, rad i zalaganje naših igrača sigurno neće izostati a što će rezultirati nadamo se dobrim rezultatima.
Također pripreme su ključne kako za proljetni tako i za jesenji dio sezone kada će biti i nova takmičenja o kojima ćemo govoriti naknadno.
Publika u Gradu Zenici može se nadati dobrom i kvalitetnom ragbiju punom sportskih uzbuđenja, te se nadamo da će podržati naše igrače u nastojanjima osvajanja titula u pomenutim takmičenjima.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem