Zenica

 Počeo interreligijski kamp “Upoznaj – moli – sarađuj”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ponedjeljak 14.02. počeo je Interreligijski kamp mladih “Upoznaj-Moli-Sarađuj” u organizaciji Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici-Međureligijskog vijeća u BiH, a uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Učesnici, njih 60 dolazi iz nekoliko bh gradova i to Zenice, Sarajeva, I. Sarajeva, Busovače, I. Ilidže, Bugojna, Tuzle, Kiseljaka, Jajca, D. Vakufa, Livna, Hadžića, Viteza, Banja Luke, Mostara, Doboja, Visokog, Gradačca, Gračanice, Prozor-Rame i Velike Kladuše.

Prvi i drugi dani kampa bili su rezervisani za upoznavanje te plenarne i grupne radionice i predavanja.

Mladi su imali priliku slušati predavanje na temu “Tranzicijska pravda i mladi” koje im je održala dr. Glorija Alić, a zatim su učesnici radili sa mirotvorcima Centra za izgradnju mira iz Sanskog Mosta, Vahidinom Omanovićem i Mevludinom Rahmanovićem. Učesnici su se upoznali i razmatrali teme identiteta, komunikacije i predrasuda.

Za kraj intenzivnog prvog i dinamičnog drugog dana održane su interaktivne radionice “Kružni tok” koje su pripremili mladi Odbora. Putem ovih radionica učesnici su se okušali u različitim vještinama razvijajući takmičarski duh.

Večere će biti rezervisane za neformalno učenje o religijskim običajima naroda Bosne i Hercegovine, a na prvoj su mladi pravoslavci prezentirali slavske običaje.

U nastavaku kampa, koji će trajati do nedjelje 20. februara, program će biti ispunjen različitim sadržajima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno