Ostali sportovi

Počelo 18. državno kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH u šahu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici počelo 18.državno kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH u šahu – U tehničkoj organizaciji ŠK “Čelik” Zenica i ŠS Federacije BiH, te domaćina JU “Dom penzionera sa stacionarom”, u Zenici je 20.05.2017. godine u 16.00 sati svečano otvoreno XVIII državno kadetsko i juniorsko prvenstvo, rekao je Vincenc Šunjić, direktor prvenstva.

Učestvuje 41 ekipa iz Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, Šahovskog saveza Herceg-Bosne i Šahovskog saveza Republike Srpske sa ukupno 121 takmičarom i takmičarkom u 7 ženskih i 7 muških kategorija. Igra se u restoran-sali Doma penzionera. Ovo je do sada najbrojnije državno kadersko i juniorsko prvenstvo održano u našoj zemlji: Igra se dnevno po tri kola, a prvenstvo završava u utorak, 23. maja 2017. godine.

Glavni sudija je IA Bajro Obuća (ŠSFBIH), a pomoćnici su: FA Edhem Duraković (ŠSFBIH), IA Vlado Stojanović i IA Vitko Okiljević (ŠSRS), te DA Petar Bogut i DA Vjekoslav Živković (ŠSHB). Direktor turnira je Vincenc Šunjić.

E.Imamović; Foto Vincenc Šunjić/Hronika ba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno