Zenica

Počela rekonstrukcija petlje kod Zenice u vrijednosti 2,6 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Počela rekonstrukcija petlje kod Zenice u vrijednosti 2,6 miliona KM – Na petlji u Blatuši u Zenici počeli su radovi rekonstrukcije koji će trajati do januara naredne godine, saopćeno je iz Cesta Federacije BiH za Klix.ba.

Blatuška petlja dugo je bila neuslovna za sigurno odvijanje saobraćaja, ali i kretanje pješaka koji su svakodnevno preko petlje prelazili rijeku Bosnu na putu iz centra Zenice do naselja Pehare.

Zbog slabe vidljivosti i nepostojanja rasvjete prije nekoliko godina zabilježena je i saobraćajna nesreća sa smrtnim posljedicama, a rekonstrukcija petlje koja traje već nekoliko dana poboljšat će sigurnost i pješaka i vozača.

Iz Cesta Federacije BiH za Klix.ba su kazali da se projekt rekonstrukcije petlje sastoji od tri cjeline.

“Projekt rekonstrukcije petlje u Blatuši kod Zenice je projekt koji se sastoji od tri cjeline: glavne konstrukcije koja premoštava rijeku Bosnu i dvije priključne konstrukcije (rampe) koje se nalaze na krakovima petlje. Obje priključne konstrukcije se nalaze na desnoj obali rijeke Bosne i to jedna za izlaz iz Zenice prema Sarajevu, dok je druga na kraku za ulaz u Zenicu iz pravca Doboja. Obim radova uključuje rekonstrukciju glavne konstrukcije mosta sa obje priključne rampe i rekonstrukciju rasvjete na cijeloj petlji Zenica (Blatuša)”, kazali su iz Cesta FBiH.

Vrijednost radova je 2.627.229,58 KM s PDV-om, a rok za završetak radova je januar 2021. godine.

Za vrijeme izvođenja radova na magistralnom putu M-17 kod petlje saobraćaj se odvija uz privremenu signalizaciju i montažne kružne tokove, zbog čega dolazi do sporijeg odvijanja saobraćaja.

Svim vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu, a preusmjeravanje saobraćaja na petlji za vrijeme rekonstrukcije će biti vršeno u skladu s fazama rada.

E.Mehič

Izvor: Klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno