Rekreacija

Počela 3.sezona Džematske lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uglavnom oblačno jutro u Zenici je dočekalo oko stotinu pedeset mladih ljudi iz cijele zeničke regije na terenu turskog parka sa vještačkom travom na Kamberovića polju. Razlog ovog okupljanja je svečani početak treće sezone malonogometne lige džemata sa područja Medžlisa IZ Zenica.
Na početku svečanosti je intonirana himna Bosne i Hercegovine a nakon aplauza svih prisutnih voditelj programa Aldin Ibrahimagić je pročitao i imena ekipa koje učestvuju u trećoj sezoni lige a čiji su igrači postrojeni na zelenom tepihu željno iščekivali početak takmičenja. Ekipe koje učestvuju u trećoj sezoni dolaze iz gradskih, prigradskih i seoskih naselja grada Zenice a podijeljeni su u ovom prvom dijelu takmičenja u dvije grupe i to u grupu A koju čine ekipe: Putovići, Pojske, Čaršija, Gornja Zenica, Tišina, Ričice, Trgovišće i Poljice, dok se u grupi B nalaze: Gornja Gračanica, Donja Gračanica, Starina, Janjići, Lokvine, Arnauti, Ensar i Gorica.
Nakon prozivke prisutnih ekipa učesnica treće sezone, prisutnima se obratio i predsjednik NS Zeničko-dobojskog kantona Muhamed Begagić. Gospodin Begagić je u prigodnom govoru naglasio važnost bavljenja sportom kao načinom borbe protiv loših stvari koje nam vrijeme neminovno donosi, zatim je izrazio podršku projektu Džematske lige i vrijednostima koje ona predstavlja.
Prisutnima se zatim obratio i predsjednik organizacionog odbora lige Safet Kubat koji je u svom obraćanju izrazio zahvalnost podršci koju Džematska liga ima od Medžlisa IZ Zenica, kantonalnog NS  kao i mnogih domaćih kompanija i biznismena koji su prepoznali ulogu Džematske lige koju ona ima u odgoju i razvoju omladine u zeničkoj regiji. Gospodin Kubat je na kraju svog obraćanja uputio savjet da u životu budemo kao igrači koji tragaju za ciljem a ne sudije koji tragaju za greškama.
Nakon obraćanja gostiju i predstavnika organizacionog odbora proučena je dova za dušu rahmetli Muje Tursanovića koji je nesretnim slučajem nedavno preselio na ahiret. Rahmetli Mujo je igrao kao golman ekipe džemata Starina koja se i ove sezone takmiči u Džematskoj ligi. Svečana ceremonija je završena podjelom prigodnih poklona najmlađim sudionicima ove svečanosti, dječacima koji su došli iz svih džemata da učestvuju u svečanom predstavljanju ekipa.3dzlze3

3dzlze2



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno