Rekreacija

Aktivan vikend za sportiste SRK Bosna

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

»Veoma aktivan vikend za sportiste Sportsko-rekreativnog kluba „Bosna“ Zenica« – Kad se male ruke slože sve se može sve se može…“Let’s Do It“ – akcija očistimo zemlju za jedan dan koja je najavljena za subotu 09.05.2015. godine za ove momke počela je u petak zbog subotnjih sportskih obaveza.

srkbldt1

Srk “Bosna” Zenica – Služba spašavanja na vodi i pod vodom Grada Zenice se uvijek bori za rijeku i uvijek je spremna da se odazove na sve ekološke akcije, da reaguje i pomogne prirodi na bilo koji način. Tako je bilo i ovoga puta, rafteri su izašli na rijeku i podržali akciju čišćenjem korita i obala rijeke Bosne u centralnom dijelu grada.
„Spašavajmo prirodu dok je to još moguće, a ne kada već bude kasno, krajnje je vrijeme da se spasi naša rijeka, svi smo svjesni da se to ne može desiti za jedan dan, ali malim koracima ćemo uspjeti uraditi velike stvari.“ – Sanjin Smriko


A nakon ekološke lekcije došle su sportske obaveze. Rafteri Srk „Bosna“ Zenica su učestvovali na drugom kolu R6 rafting lige BiH u Ključu na rijeci Sani u disciplinama spust i sprint i vratili se sa zapaženim rezultatima. Sa tri ekipe, muškom i ženskom seniorskom i muškom juniorskom ekipom su pokazali da su najkompaktniji i najkonstantniji kolektiv u ovom sportu ne samo u Zenici nego i u BiH, te su donijeli komplet medalja. Treće mjesto su osvojili juniori dok je seniorska muška ekipa osvojila drugo mjesto, a cure su upotpunile kolekciju sa zlatom. Sada im prestoju završne pripreme za Europsko prvenstvo koje se održava od 19-24.05.2015. u Banja Luci gdje su izborili nastup i predstavljat će rafting reprezentaciju BiH uz RK „Dajak“ iz Banja Luke.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno