Rukomet

Pobjedom nad Žepčem Čelik ostvario petu pobjedu u nizu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjedom nad Žepčem Čelik ostvario petu pobjedu u nizu – Rukometaši Čelika već pet kola postižu odlične rezultate: pet utakmica, pet pobjeda i 15 osvojenih bodova! To je RK Čelik! Zahuktala čelična mašina iz Zenice melje sve pred sobom.

U petom kolu raspoloženi Čelikovi rukometaši su pomeli nikako lošu i nikako naivnu, već mladu i talentovanu ekipu RK Žepča u Žepču. Čelik je zaigrao kolektivno, taktički odlično i u odbrani i u napadu. U ekipi lidera sa tabele nije bilo loše tačke, svi su dali svoj maksimum, pa je rezultat 45:22 za Čelik na kraju utakmice sasvim realan (u poluvremenu 17:9 za RK Čelik).

Nakon pet kola u Prvoj ligi Federacije BiH Čelik ubjedljivo vodi sa pet pobjeda i 15 osvojenih bodova
Najveća pobjeda u dosadašnjem toku prvenstva u Žepču: RK Žepče – RK Čelik 22:45 (9:17)
RK ČELIK: Danijel Jurić (2), Faris Mrako (3), Jasmin Omerović (5), Mirza Dervenčić (2), Adnan Sumbuljević (1), Admir Kišić (4), Adi Mešinović (4), Harun Alihodžić, Aldin Begagić (8), Slaven Šijaković (5), Haris Muhić (22 odbrane), Mirsad Čelenka (1), Mario Filipović (2), Ante Dragičević (8), Edin Gušić.

Odlična igra cijelog tima
Ovakav košarkaški rezultat je plod odlične igre i odgovornog odnosa prema igri cijelog tima. Bila je to gotovo savršena kolektivna igra svih igrača: i onih standardnih prvotimaca a i naših mladih igrača.

”Jednostavno: nema igrača koji nije dobio šansu u ovoj utakmici i nema igrača koji nije dao svoj maksimum!”, izjavio je poslije utakmice lider RK Čelika i strijelac ove utakmice sa 8 postignutih golova – Aldin Begagić.

Sjajnu igru Čelik je pružio i u odbrani i u napadu. Odlično je otvorio utakmicu i vodio svih 60 minuta. Mladi igrači RK Žepča su igrali svoju prepoznatljivu brzu igru, ali nisu uspjeli da pariraju snažnoj čeličnoj mašini.

Haris Muhić – 22 odbrane!

I pored toga što pohvale za pobjedu zaslužuju svi Čelikovi igrači, izvještači sa ove utakmice posebno ističu odlično otvaranje utakmice od strane kapitena Čelika Farisa Mrake koji je, kako kažu, utakmicu odigrao maestralno, zatim Harisa Muhića Kireta, koji je imao nevjerovatne 22 odbrane! Desno krilo Ante Dragičević je svom bivšem klubu Žepču zabio čak 8 golova, a istakao se i najmlađi igrač Čelika Adi Mešinović (4 postignuta gola). Naravno da ne treba zaboraviti i najiskusnije Čelikovce – Slavena Šijakovića, Mirzu Dervenčića i Aldina Begagića, koji su ”ovjerili” ovu sjajnu pobjedu.

Gušić putovao s ekipom radi podrške

– Koliko u ekipi RK Čelika vlada kolektivni duh, zajedništvo i prijateljstvo, najbolje govori primjer sjajnog igrača Edina Gušića koji ima povredu i poštedu doktora od deset dana, ali je insistirao da putuje sa ekipom – radi moralne podrške saigračima. Čak se formalno i skinuo za utakmicu, ali nije ulazio u igru.

– Tu sam ako zatreba i igraću za svoj Čelik takoreći i bez ruku, – rekao mi je jedne prilike Edin Gušić – kaže nam predsjednik Kluba Pane Škrbić. – To je ta atmosfera u Čeliku, to je taj kolektivni duh u našem klubu koji daje rezultate i zato je RK Čelik sa pet pobjeda od pet utakmica trenutno najbolji klub od svih kolektivnih sportova u gradu! Na utakmicu u Žepče, iako su bili planirani, nisu putovala naša dva golmana – Riad Polić i Dženan Hodžić, tako da je u sastavu od tri golmana bio jedino Haris Muhić, koji je za svu trojicu obavio posao i imao 22 fenomenalne odbrane. Poliću i Hodžiću želimo brz povratak u tim – dodaje predsjednik Škrbić.

U subotu ”pada” i Jajce!

Naredne subote, 31. oktobra je derbi Šestog kola Prve lige FBiH u Zenici, gdje u Gradskoj areni Husejin Smajlović igraju RK Čelik i RK Jajce. RK Čelik ide na šestu pobjedu zaredom, a naš stalni prognozer utakmica, kapiten Čelika Faris Mrako je izjavio:

– Svaka čas RK Jajcu. Ja lično volim taj naš historijski grad. Imaju odličnu ekipu ali se u Zenici neće naigrati rukometa. Ovo je za nas samo predigra pred derbi cijelog ovogodišnjeg prvenstva u sedmom kolu, kada putujemo u Gradačac, ”na noge” našem jedinom konkurentu za prvo mjesto – RK Gradačcu. RK Jajce i RK Gradačac u narednih 15 dana ”padaju” a novi bodovi se pišu na konto RK Čelika – siguran je Faris Mrako.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno