Rukomet

FOTO: Ubjedljiva pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior protiv Krajine u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Ubjedljiva pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior protiv Krajine u Areni – Uokviru petog kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2020/2021, u Zenici su igrali domaća ekipa ŠR Čelik Junior i RK Krajina iz Cazina. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu.

Sa ove utakmice donosimo i foto galeriju.

Treću pobjedu u ovom prvenstvu zabilježila je domaća ekipa ŠR Čelik Junior.

Rezultat: ŠR Čelik Junior – RK Krajina 30:17 ( 14:7);

Utakmicu su sudili H.Babić i S.Sirčo, a delegat je bio Stanislav Vujić.

Sastav ekipe ŠR Čelik Junior i strijelci:

Salih Čelarević 2, Amar Kobilica, Faris Telalović 8, Anes Suljić 4, Adi Šabić 1, Emel Šabić 1, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović 4, Edhem Grabus 3, Stjepan Baltić 2, Džan Čeljo, Muhamed Ajanović, Ismar Đapo, Velid Čelenka 1, Nikola Nevistić 2, Ahmed Sivac 2;

(Glavni trener: Vladimir Zeljko, pom treneri: Benjamin Čeljo i Edin Grabus, službeno lice Dženan Dedić);

Kod Čelik Juniora najefikasniji su bili Faris Telalović sa osam golova, te Anes Suljić i Demir Šabanović po četiri gola.

Kod Krajine najefikasniji su bili Arman Abdagić sa osam i Ajdin Beganović sa pet golova.

Zaslužena i ubjedljiva pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior nad ekipom Krajine iz Cazina, koja se nalazi u donjem dijelu tabele. Od prve minute vidjela se dominacija favorizovanih domaćina nad neubjedljivom ekipom Krajine. Prvo poluvrijeme je završeno sa 14:7 za Čelik Junior. U drugom poluvremnu domaći su rutinski privodili utakmicu kraju, trener Zeljko je uvodio u igru mlađe igrače sa manjom minutažom, dok su malo stariji igrači odmarali. Završeno je sa plus 13 golova za Zeničane, 30:17 i treća pobjeda u prvenstvu.

Iz kluba Čelik Junior ističu zadovoljstvo ovom utakmicom:

-Jedna dosta dobra utakmica naših dječaka kako u odbrani tako i u napadu. Sve ovo su začinili dobrim odbranama naši petnaestogodišnji i šesnaestogodišnji golmani Džan Čeljo i Ismar Đapo. Čestitke za kompletnu ekipu koja je pokazala da ima veliku perspektivu.

Drugi zenički prvoligaš, RK Čelik, pobjedio je u Žepču istoimenu ekipu sa 45:22.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno