Nogomet

Pobjede omladinaca Čelika u Žepču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinska liga BiH u nogometu, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti, 21.kolo; U odgođenoj utakmici iz 21.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2021/2022, danas su u Žepču igrali omladinci NK „Žepče 1919“ i NK Čelik.

Inače u ovoj ligi nastupaju odgovarajuće selekcije iz Zenice, NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Ovo je šesto kolo u proljetnom dijelu prvenstva.

Omladinci Čelika bili su uspješni u Žepču i zabilježili su pobjede protiv svojih vršnjaka. Kadeti su zabilježili minimalnu pobjedu, dok su juniori visoko porazili svoje vršnjake iz Žepča.

 Evo rezultata omladinaca Čelika u Žepču i strijelaca:

KADETI NK „Žepče 1919“ – NK Čelik  0:1  (0:1);

Strijelac jedinog gols za kadete Čelika bio je Haris Numanović u 5′; (Glavni trener kadeta bio je Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović);

 JUNIORI NK „Žepče 1919“ – NK Čelik  0:6 (0:4);

Strijelci golova za juniore Čelika bili su Muhamed Ormanović (2x) u 4′ i 37′, Ali Međuseljac (2x) u 14′ i 67′,  te Bakir Bašić u 25′ i Vernes Arnaut u 64′.

(Glavni trener juniora bio je Pavle Skočibušić, predstavnik kluba Ivo Jelović);

 Nakon 21.kola kadeti Čelika su drugi na tabeli sa 49 bodova, a prvo mjesto drži ekipa Romari sa 52 boda i ima utakmicu više.

Nakon 21.kola i juniori Čelika su drugi na tabeli sa 46 bodova, a prvo mjesto, takođe, drži ekipa Romari sa 55 bodova i ima utakmicu više.

U narednom 22.kolu (sedmo kolo proljetnog dijela prvenstva), juniori i kadeti Čelika su domaćini ekipi BFK Simm Bau iz Kosove, dok ekipa Fortune gostuje ekipi NK Vitez.

E.Imamović; Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno