Košarka

Pobjede Kengura protiv Čelika i Tešnja

Kadeti Kengura slavili u neizvjesnoj završnici
Kadeti Kengura slavili u neizvjesnoj završnici
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda je počela nova sezona Lige mladih ZDK 2015/2016. Košarkaški klub Kengur i u ovoj sezoni će se takmičati sa svih 6 takmičarskih selekcija i to u četiri muške selekcije (predpioniri,pioniri,kadeti i juniori), te dvije selekcije u konkurenciji djevojčica (pionirke i kadetkinje).

U okviru 1. kola košarkaši Kengura su utorak 03.11.2015 u gradskom derbiju dočekali OKK Čelik u konkurenciji predpionira i kadeta. Mladi košarkaši Kengura su ostvarili dvije zaslužene pobjede i tako na pravi način najavili ovu sezonu koja će sigurno biti zanimljiva. Ono što nas posebno raduje je brojnost publike koja je došla u velikom broju i sigurno je imala šta vidjeti sa obe strane. Najmlađi članovi predpioniri su prvi izašli na parket gdje su Kenguri ostvarili ubjedljivu pobjedu protiv vršnjaka iz Čelika.

Od samog početka su imali vodstvo i kontrolisali su utakmicu i zasluženo su slavili rezultatom 35:16. Najbolji strijelci u pobjedničkoj ekipi su bili Bulajić Jan sa 10 poena i Cvitanović Danko sa 8 poena.

Utakmica kadetskih selekcija je bila do kraja neizvjesna i uzbudljiva gdje su košarkaši Kengura tokom čitavog susreta imali prednost i na kraju došli do pobjede rezultatom 72:66. Košarkaše Kengura su do pobjede vodili Beganović Demir sa 25 poena i Huseinspahić Harun sa 11 poena, dok je kod Čelika bolji od ostalih bio Smajlović sa 21 poenom. Sigurno da su ove utakmice opravdale epitet derbija.U četvrtak 05.11.2015 se igra utakmica juniorskih selekcija Kengura i Čelika u sali O.Š. Musa Ćazim Ćatić sa početkom u 20:00 sati.
Košarkašice Kengura su u nedjelju gostovale u Tešnju gdje su igrale utakmicu 1. kola.

Prvenstvena utakmica pionirki Kengura i Tešnja je potpuno zasluženo pripala mladim košarkašicama iz Zenice koje su od samog početka kontrolisale igru i došle do ubjedljive pobjede od 32 poena razlike. Najefikasnija igračice u redovima Kengura su bile Suana Bašić sa 33 poena i Amna Isaković sa 14 poena.
Rezultati :
Predpioniri : KK Kengur – OKK Čelik 35 : 16
Kadeti : KK Kengur – OKK Čelik 72 : 66
Pionirke : ŽKK Tešanj – KK Kengur 37 : 69

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno