Rukomet

Pobjeda rukometaša ŠR Čelik junior u derbiju u Žepču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 10.kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2021/2022, sinoć, 21.11.2021.godine, u Žepču su igrali domaća ekipa RK Žepče i zenička ekipa ŠR Čelik junior

Pobjedu u ovom derbi meču zabilježila je gostujuća ekipa iz Zenice, ŠR Čelik Junior.

Rezultat: RK Žepče – ŠR Čelik junior 28:31 (13:18);

Isključenja: RK Žepče 8 minuta, ŠR Čelik junior 16 minuta;

Sastav ekipe ŠR Čelik junior i strijelci:

Amer Ekinović 1, Anes Suljić 7, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović 3, Edhem Grabus 4, Omer Suljić, Stjepan Baltić 7, Malik Delić 5, Džan Čeljo, Ahmed Sivac 3, Matija Šarić, Filip Ikić 1, Tin Filipović, Amel Beganović; (Treneri Vladimir Zeljko i Benjamin Čeljo, službeno lice Dženan Dedić);

Kod Čelik juniora najefikasniji su bili Anes Suljić i Stjepan Baltić sa po 7, te Malik Delić 5 golova;

Kod Žepča najefikasniji Tomislav Jukić sa 11 i Filip Ramljak 7 golova;

Ovo je šesta pobjeda rukometaša ŠR Čelik junior u tekućem prvenstvu. O samoj utakmici u Žepču, o narednim planovima u prvenstvu njegove ekipe, kao i trenutnoj situaciji na tabeli saopštio nam je trener ŠR Čelik junior, Vladimir Zeljko:

-Fantastična utakmica u Žepču, pobjeda naših momaka. Iako oslabljeni u ovoj utakmici, naši momci su ponovo pokazali da imaju veliko srce i veliko rukometno znanje. Čitav tok utakmice naša ekipa je imala prednost i nije je ispuštala, što je na kraju rezultiralo pobjedom. Ponovo je na golu briljirao mladi šesnaestogodišnji Džan Čeljo, koji je sakupio 16 odbrana i sada već sa sigurnošću možemo potvrditi da imamo „novog“ Haruna Hodžića. Standardno dobru partiju pružili su Anes Suljić, Stjepan Baltic, ljevoruki napadači, koji su u ovoj utakmici preuzeli i ulogu srednjeg centralnog beka i vrlodobro odgovorili i tom zadatku. Ništa manje bolji nisu bili Malik Delić i ponovo mladi Ahmed Sivac, kao i već mnogo puta do sada Edhem Grabus, Demir Šabanović i Amer Ekinović. Cijela ekipa zaslužuje sve čestitke.

Treba dodati da je golman Ajdin Tufekčić od tri dosuđena sedmerca odbranio sva tri.

Mi do kraja polusezone imamo još tri utakmice i to dvije kući i jednu na strani, te imamo realne šanse da zaposjednemo prvo mjesto na tabeli na kraju jesenjeg dijela šampionata, a iako se to ne desi mi slobodno možemo reči da iza sebe imamo veoma kvalitetno odrađenu sezonu. Takođe, važno je napomenuti da su naši dječaci 2007/2008 igrali redovno kolo sa vršnjacima iz Tešnja i ostvarili ubjedljivu pobjedu. Inače, naša škola se u ovoj ligi takmiči sa četiri starosne selekcije -, kazao nam je trener Zeljko.

U narednom, redovnom 11.kolu ŠR Čelik Junior je domaćin ekipi „Sana 7“,  dok drugi zenički ligaš, RK Čelik, gostuje ekipi „Gračanica 2“. Izvor parova Sport DC.

E.Imamović

Foto ŠR Čelik Junior



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno