Ostali sportovi

Pobjeda odbojkašica ŽOK „Željezare“, porazi „Block-Outa“ i OK „Čelik-R“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda odbojkašica ŽOK „Željezare“, porazi „Block-Outa“ i OK „Čelik-R“- Proteklog vikenda, 23. i 24.10. 2021.godine, odigrano je 3.kolo u odbojkaškim ligama FBiH.

Tri zeničke odbojkaške ekipe su igrale svoje utakmice u tri različite lige. To su ekipe ŽOK Željezara, OK Čelik-R i OK Block Out.

Zabilježena je jedna domaća pobjeda (ŽOK „Željezara“), domaći poraz („Block-Out“) i jedan gostujući  poraz (OK Čelik-R).

Odbojkašice ŽOK Željezare u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, u 3.kolu bile su domaćini ekipi OK „Delminium“ iz Tomislavgrada i ostvarile su pobjedu maksimalnim rezultatom od 3:0. Ovo je bila treća pobjeda Zeničanki u ovom prvenstvu

Rezultat po setovima:

ŽOK “Željezara” Zenica – OK “Delminium” Tomislavgrad 3:0 (25:13, 25:16, 25:4) – 75:43;

Odbojkašice OK Čelik-R u Superligi Federacije BiH za žene, grupa Sjever, u 3.kolu, gostovale su kod ekipe OK „Kula“ iz Gradačca i doživjele treći poraz u prvenstvu. Povodom ove utakmice na oficijelnoj facebook stranici OK Čelik –R su objavili:

-Gostovali smo u Gradačcu. Naš protivnik je bila dugogodišnja premijerligaška ekipa “Kule” iz Gradačca. Upisali smo poraz ali smo u više navrata pokazali zube i da smo ekipa koja može igrati poprilično dobro. U drugom setu je to došlo do izražaja kada smo faktički do same završnice seta dominirali u svim elementima. Rezultat je 3:0 u korist domaće ekipe. Zahvaljujemo se “Kuli” na gostoprimstvu i čestitamo na pobjedi a mi nastavljamo našu borbu bez predaje -!

Rezultat po setovima:

OK “Kula” Gradačac – OK “Čelik-R” Zenica  3:0  (25 : 12 , 25 : 20 , 25 : 16 ) – 75 : 48;

 

Odbojkaši OK Block Outa, u Superligi Federacije BiH u 3. kolu bili su domaćini ekipi OK „Galeb“ iz Brčkog i doživjeli su drugi poraz u prvenstvu (1:3).

Rezultat po setovima:

OK “Blok-Block Out” Zenica – OK “Galeb” Brčko 1:3 (27:25, 13:25, 14:25, 27:29)- 81 : 104;

U 4. kolu raspored zeničkih ekipa je sljedeći.

OK“Ilidža-Igman“Ilidža – ŽOK “Željezara” Zenica

OK “Čelik-R” Zenica – OK “Maglaj” Maglaj

OK “Blok-Block Out” Zenica – OK “Olovo” Olovo

E.Imamović

Foto ŽOK „Željezara“/OK Čelik-R



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno