Nogomet

Pobjeda nogometaša Čeličnog grada-Steel Cityja nad NK Pobjeda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 19.kola Kantonalne lige ZDK, danas je u Zenici odigrana prvenstvena utakmica između ekipa NK Čelični grad-Steel City i NK Pobjeda iz Tešanjke. Sa ove utakmice donosimo i foto galeriju.

Utakmica se igrala na „B“ terenu Kamberovića polja sa plastičnom podlogom po promjenljivom i  oblačnom vremenu (+18* C), pred oko 40 gledalaca. Završilo je pobjedom domaće ekipe, Čelični grad-Steel City.

REZULTAT: NK ČELIČNI GRAD – NK POBJEDA 2:0 (1:0);

Strijelci: Mahir Jusić u 2′ i Dino Hinović u 73′;

Službena lica: Glavni sudija Hamza Kozlo (Kakanj), pomoćnici, A1 Ahmed Smolo (Kakanj),  A2 Ajdin Topoljak (Zenica), a delegat i posmatrač suđenja bio je Ahmed Brkić (Zenicai).

Sastavi ekipa:

NK ČELIČNI GRAD-STEEL CITY: Dženis Merdić, Nermin Šišić, Haris Čajlaković, Bernad Imamović, Irnis Kubat, Aldin Šišić, Imran Džaferović, Muhamed Šut, Albin Biloglavić, Denis Imamović (cap), Mahir Jusić. (Glavni trener Almir Karabegović, pom trener Mustafa Musa Čerim, predstavnik kluba Jasmin Alajbegović);

Rezerve Čelični grad: Asim Dizdarević (golman), Aldin Kubat, Amar Muslić, Amar Vehabović, Azer Durmić, Nedim Dubičić, Hamza Karabegović, Dino Hinović;

NK POBJEDA: Salkanović, Čamdžić, Softić, Begić, Krličević, Spahić, Pezer Admir, Pezer Enis, Michelini, Pezer Salih, Bečirović. (Glavni trener Semir Pezer, predstavnik kluba Nermin Bekrić);

Danas smo u Zenici gledali pravu prvenstvenu utakmicu. Zasluženu pobjedu od 2:0 su ostvarili domaći nogometaši NK Steel Cityja –Čeličnog grada i tako se nogometaši NK Pobjeda nisu uspjeli revanširati za poraz od 1:2 u 8.kolu i u jesenjem dijelu sezone na stadionu Topolik-Tešanjka.

Utakmica je bila dosta otvorena, borbena i sa dosta prilika za postizanje golova.

Domaći nogometaši rano dolaze u vođstvo od 1:0 u 2′ golom Mahira Jusića, nakon brze akcije domaćih.

Ovo je bio i rezultat prvog poluvremena.

U 71.minuti trener domaćih, Almir Karabegović, izvršio je četiri izmjene i osvježio ekipu. U igru su ušli Aldin Kubat, Amar Vehabović, Nedim Dubičić i Dino Hinović, umjesto Imrana Džaferovića, Bernada Imamovića, Irnisa Kubata i Harisa Čajlakovića, te u 85′ umjesto Muhameda Šuta u igru je ušao Amar Muslić. To je ubrzo donijelo promjenu u rezultatu. Naime u 73′, drugi gol za Čelični grad postigao je rezervista Dino Hinović, za rezultat 2:0 za domaće, što je bio i konačan rezultat.

Nakon 19.kola prva na tabeli je Nemila sa 51 bod i bilansom od 16 pobjeda, tri remija i bez poraza, drugi je Čelični grad-Steel City sa 48, treća Liješeva sa 45 bodova. Ova tri tima će se do kraja boriti za prvo mjestu i ulazak u viši rang, Drugu ligu FBiH. Na začelju je Proleter sa devet bodova.

U narednom, 20.kolu ekipa NK Čelični grad gostuje kod ekipe NK Napredak iz Šija, dok je NK Pobjeda domaćin ekipi NK Nemila, lideru na tabeli.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno