Nogomet

Gostujuća pobjeda juniora i remi kadeta NK Fortuna protiv ekipe BFK Simm Bau

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti; U ovim ligama nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice.

Danas, 14.5.2023.godine, u Maglaju su odigrane dvije utakmice iz 26.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2022/2023, u kojima su igrali omladinske selekcije BFK Simm Bau iz Kosove kod Maglaja i NK Fortuna iz Zenice. Ovo je 11.kolo proljetnog dijela prvenstva.

Utakmice su odigrane na gradskom stadionu u Maglaju pred oko 50-ak gledalaca.

Selekcije NK Fortuna su zabilježile jednu ubjedljivu pobjedu (juniori) i jedan remi (kadeti) sa svojim vršnjacima iz BFK Simm Bau.

REZULTATI OMLADINACA FORTUNE

JUNIORI –(Glavni trener Mahir Kaknjo, pom. trener Atif Purić-Pape, predstavnik kluba Mersid Bureković );

MAGLAJ: BFK SIMM BAU – NK FORTUNA 1:5 (1:0);

Golove za juniore NK Fortuna su postigli: Imran Smriko u 56′, Ahmed Bureković u 60′, Enis Ismić u 79′ iz jedanaesterca, Edvin Oruč u 90’+1′ i Emin Karić u 90’+3′, dok je jedini gol za kadete Simm Bau postigao Haris Numanović u 16′ iz jedanaesterca;

Juniori Fortune su preokretom u drugom poluvremenu došli do ubjedljive pobjede, nakon što su prvo poluvrijeme gubili sa 1:0. Završilo je 1:5 za Fortunu.

Nakon 26. kola juniori Fortune su na bilansu od 13 pobjeda, 2 remija i 11 poraza, 41 bod, gol razlika 80:51, šesto mjesto na tabeli.

KADETI –(Glavni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Mersid Bureković);

MAGLAJ: BFK SIMM BAU – NK FORTUNA  1:1 (0:1);

Strijelac gola za kadete Fortune bio je Azur Mulasmajić u 14′ iz jedanaesterca, dok je gol za kadete Simm Bau postigao Faruk Kendić u 80′;

Nakon 26. kola kadeti Fortune su na bilansu od 8 pobjeda, 6 remija i 12 poraza, 30 bodova, gol razlika 41:38, 11.mjesto na tabeli.

Svoje utakmice iz 26.kola juniori i kadeti Čelika su igrali juče, 13.5. u Zenici protiv ekipe NK Vitez i ostvarili su dvije ubjedljive pobjede. O tome smo objavili na LINKU.

U narednom 27.kolu juniori i kadeti Fortune su domaćini ekipi FK Borac iz Jelaha, dok omladinci NK Čelik gostuju ekipi NK Kiseljak.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno