Košarka

Pobjeda košarkašica Jumpera u Areni nad ekipom G-Stars iz Gračanice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice KK Jumper iz Zenice odigrale su večeras, 28.1.2023.godine, utakmicu 8.kola u A1 ligi za žene, sezona 2022/2023 i to u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“. Protivnik Zeničankama bila je ekipa KK G-Stars iz Gračanice, a pobjedu u ovom meču otvarile su košarkašice Jumpera.

Rezultat: KK Jumper  – KK G-Stars  67:58

Almir Omerčević, službeni predstavnik i bivši trener prve ekipe KK Jumper Zenica, dao nam je svoje kratko viđenje ovog meča i dostavio strijelce za svoju ekipu.

– Večeras nas je krasila odlična timska igra, svih 12 djevojaka je dalo svoj doprinos u još jednoj pobjedi na putu povratka u Premier Ligu. Čestitam našim djevojkama na pobjedi, a gostima iz Gračanice na fer i korektoj borbi do posljednje minute -, rekao nam je Almir Omerčević.

Strijelci za KK Jumper bile su: Amina Smaka 30, Amna Kahrić 14, Ines Podojak 9, Hana Đuherić 7, Emira Šehić 4, Hena Krehić 2 i Sajra Muminović 1 poen.

Ekipu KK Jumper ove godine vodi trener Eldar Durmić, a njegov pomoćnik je Vedran Kulalić. Nakon današnje pobjede KK Jumper je na omjeru od pet pobjeda i dva poraza.

Ekipu KŽK Čelik BH Telekcm, kroz A1 ligu, vodi Aldijana Iriškić i pomoćnica Maja Lokmić. U ovom kolu KŽK Čelik je gostovao kod ekipe KK Vitez.

E.Imamović

Foto KK Jumper



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno