Nogomet

Pobjeda Čelika za 10. mjesto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

21. KOLO BH TELEKOM PREMIJER LIGE BiH U NOGOMETU. POBJEDA ČELIKA U DERBIJU ZAČELJA. NK ČELIK – FK MLADOST V.O. 1:0 –  Stadion: “Bilino polje”; Početak u 16,30 sati; Vrijeme: Sunčano (+22*C); Gledalaca: oko 300; Glavni sudija Tičić Mirza (Sarajevo), A-1 Kačavenda Radislav (Gradiška), A-2 Keranović Dragan (Prijedor); Delegat Vujković Stanko (Prijedor); Uokviru 21. kola BiH Telekom Premijer nogometne lige danas su  u Zenici, na stadionu “Bilino polje”, igrali domaći Čelik i Mladost iz Velike Obarske kod Bijeljine. Pobjedili su domaći nogometaši Čelika.

REZULTAT: ČELIK – MLADOST  1:0  (0:0);

Strijelac: Anel Dedić u 60.minuti.

 

Početni sastavi timova:

ČELIK: Adilović, Gojković, Karić, Anel Dedić, Bajraktarević, Selimović, Kojić, Simić, Popović, Pezer, Jusić.Rezerve: Bukvić (golman), Grahovac, Kazazić, Bureković, Dedić Alen, Hećo, Kavazović; (Trener Elvedin Beganović);

 

MLADOST:  Đurković, Hodžić, Dabić, Cicmil, Marković, Perić, Čurić, Komarčević, Mišan, Hadžibulić, Jevtić.Rezerve: Budaković, Trifković, Blagojević, Novaković, Vujić, Ibrić, Mazić; (Trener Slavoljub Bubanja);

Prva i zaslužena domaća pobjeda Čelika u proljetnom dijelu prvenstva u derbiju začelja. Gosti iz Velike Obarske bili su potpuno bezopasni po gol Čelika i nisu uputili nijedan ozbiljniji udarac prema golu Čelika.

Zeničani su bili bolji tokom cijele utakmice. Najveće uzbuđenje desilo se u 10.minuti utakmice. Bilo je nekoliko udaraca prema golu gostiju. Prvo je šutitao Vernes Selimović, čiji je šut pogodio jednog igrača i lopta se odbila na 16 metara i na istu je naletio Anel Dedić, šutirao, ali je i on izblokiran. Lopta se još „motala“ oko peterca gostiju, ali je niko nije uspio ubaciti u gol iz neposredne blizine.

U 48.minuti utakmice domaći su tražili jedanaesterac, jer je jedan igrač gostiju igrao rukom u svom šesnaestercu. Sudija Mirza Tičić nije tako mislio.

Gol za pobjedu postigao je Anel Dedić u 61. minuti. On je šutirao sa preko 25 metara i pogodio gornji lijevi ugao nemoćnog golmana gostiju. Nakon vođstva Čelika gosti su bili nešto ofanzivniji, ali nisu uspjeli da ozbiljnije ugroze gol Adilovića.

Tako je Čelik u ovom prvenstvu i po drugi put savladao nogometaše Mladosti. Da ponovimo, jesenas je na stadionu u Bijeljini bilo 2:1 za Čelik.

U narednom, 22. kolu Čelik ide u goste ekipi FK Sarajevo (jesenas u Zenici bilo je 1:1), a Mladost je domaćin Olimpicu iz Sarajeva.

E. Imamović za Zenicablog

 

Posted by Zenicablog on 11. April 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno