Rukomet

Pobjeda Čelika u Cazinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prvom kolu  Premijer rukometne lige – Pobjeda Čelika u Cazinu – RK KRAJINA – RK ČELIK 30:33 (13:17) – Utakmica igrana u dvorani Sportskog cetra u Cazinu pred oko 500 gledalaca: RK Krajina – RK Čelik 30:33 (13:17). Sudije Zoran Raca i Miroslav Rakar (oba Banja Luka). Sedmerci: za RK Kraji-nu 10 (6), a za RK Čelik 6(6). Isključenja: Krajina 2 minuta, a Čelik čak 14 minuta!

RK KRAJINA: Subotić, Čaber, Stanisavljević 2, Hošić 1, Murić, Salkić (6), Dautović, Durić, Begić (2), Kapić, Blagojević (10), Dervišević, Hajdarević (8), Bašagić, Nuhanović i Osmanagić (1). Trener: Rade Unčanin.

RK ČELIK: Samir Lilić (odbranio 3 penala), Jasmin Omerović, Adnan Begagić, Hamza Hadžić (2), Amar Kobilica, Enes Sirčo (12 odbrana, plus odranio jedan penal i postogao jedan gol u posljednjoj sekundi utaknice), Edvin Begović (2), Ranko Božić (4), Ajdin Tufekčić, Aldin Begagić 8 (6 golova iz penala), Almir Balaš (1), Nikola Grahovac (2), Enes Skopljak (5) i Marko Pandžić (8). Trener: Bojan Crnomarković.

U vrlo borbenoj, požrtvovanoj i sjajna igra podmlađenog Čelika i odlična igra i pobjeda na startu prvenstvene sezone i to u gostima protiv favorizovanog domaćine RK Krajine u Cazinu: RK Krajina – RK Čelika 30:33 (14:17).

RK Krajina se grčevito borila svih 60 minuta, dobro parirala raspoloženom Čeliku, ali ništa više tokom utakmkce nije mogla  postići osim probližavanja Čeliku nekoliko puta na jedan gol razli-ke. Tokom utakmice  Čelik je vodio i po 6 golova razlike. Igrači Čelika su striktno izršavali upute sa klupe novog Šefa stručog štaba Bojana Crnomarkovića, a svi koji su ulazili u igru odlično su odradili svoj posao.

Kuriozitet utakmice je da je golman RK Čelika Samir Lilić ušao samo tri puta u igru da bi branio penale i sva tri puta je odbanio udarce sa sedam metara! Drugi kuriozitet vezan je takodje za golmana – Enesa Sirču koji je praktično nakon što je odbranio udarac napadača RK Krajine uočivši da je gol domaćina prazan praktično sa posljednjim zviždukom  za kraj utakmice postigao šutirajući sa svog gola u posljednjoj sekundi utakmice postigao Čelikov  tridesetreći gol.

Odlična i borbena igra i pobjeda Čelika je ohrabrila tim iz Zenice pred debi utakmicu naredne subote u Zenici (17. septembra) protiv jake ekipe RK Vogošća.

U domaćoj ekipi RK Krajine istakli su se Mladen Blagojević (sa 10 postignutih golova), Eldin hajdarević (sa 8) i Ismir Salkić (sa 6 postignutih golova). Najviše golova za Čelik su postigli Aldin Begagić i Marko Pandžić (po 8), Enes Skopljak (sa 5), te Ranko Božić (sa 4 gola).

-Čestitam igračima i Stučnom štabu Čelika na borbenosti, požrtvovanoj i kolektivnoj igri  koja je rezultirala sjajnom i važnoj pobjedi u gostima na startu prvenstva! I pored činjenice da nemamo gotovo nikakvu podršku Gradske uprave RK Čelik je ponovo ,,onaj stari”, sa novom, mladom i poletnom ekipom, novim stručnim  štabom, sa ekipom koja je ,,spremna da ostavi srce na parketu” i koja ulaže maksimum u borbi za svoj grad – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Trener RK Čelika Bojan Crnomarković kaže:

Zadovoljan sam igrom mojih momaka. Striktno su se pridržavali mojih uputa pa smo timskom i borbenom igrom izvojevali važnu gostujuću pobjedu u  utakmnici u Cazinu. Krajina ima solidan tim i mnogi će u ovom gradu ostati bez bodova u narednim utakmicama  – kaže Crnomarković.

Igrači i Uprava RK Čelika pozivaju sve ljubitelje sporta na subotnji derbi (17. septembra) u Gradskoj areni na utakmicu sa starim rivalom RK Vogošćom u drugom prvenstvenom kolu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno