Nogomet

Pobjeda bh kadeta u Zenici protiv Azerbejdžana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U drugom prijateljskom susretu kadetskih selekcija BiH i Azerbejdžana, koji je odigran danas u Zenici, pobijedio je bh tim sa 2:1.
Reprezentacija BiH do prednosti dolazi u 4′. Mujić je odlično prošao po desnoj strani i ubacio loptu na peterac gdje se najbolje snašao Šavija i pogodio za 1:0.
Gosti su priliku za izjednačenje imali u 14′, ali je Dizdarević zaustavio šut kapitena Azerbejdžana Valizadea, dok je odbijenu loptu Maharramov poslao pored gola.
Prednost bh tima udvostručena je u 17′. Turanjanin je kroz sredinu proigrao Šaviju koji snažnim šutem sa ivice šesnaesterca šalje loptu u mrežu.
Hasić je u 28′ izveo udarac iz ugla, a najviši u skoku bio je Turanjanin čiji šut golman Azerbejdžana izbacuje u korner.
U 2′ nastavka odličnu priliku je imao rezervista Šarić kada je krenuo sam ka protivničkom golu, ali je Arazli zaustavio njegov pokušaj. Pokušao je i Stanić u 46′ iskosa sa desne strane, ali je Arazli još jednom bio na visini zadatka.
Gosti u 60′ smanjuju prednost naše selekcije na 2:1, a strijelac je bio Valizade nakon asistencije Gurbanova.
Nakon dodavanja Đokanovića u 78′, Varešanović je pokušao sa oko 15 metara, ali je lopta otišla pored gola. To je bila i posljednja prilika na utakmici.
Prvi meč ovih selekcija koji je odigran prije dva dana, završen je neriješenim rezultatom 0:0.

Bosna i Hercegovina-Azerbejdžan 2:1 (2:0)
Trening centar NS/FS BiH, Zenica.
Sudija: Armin Đulić. Sudije asistenti: Zerin Bajrambašić, Damir Begić. 4. sudija: Din Pripoljac.
Golovi: 1:0 Šavija (4′), 2:0 Šavija (17′), 2:1 Valizade (60′).
Žuti kartoni: Spahić (BiH), R. Abdullazade (Azerbejdžan).

BiH: Belmin Dizdarević, Dino Islamović, Stefan Rankić, Edin Mujić, Ajdin Hasić, Nemanja Nikolić, Andrej Đokanović, Elvir Muminović, Amar Spahić, Stefan Šavija, Nikola Turanjanin. Igrali su još: Kristijan Stanić, Dragan Matković, Armin Šarić, Đorđe Jovičić, Dal Varešanović, Asim Muratović, Toni Anić, Amar Muslić, Nikola Stanišić, Ivor Krešić. Selektor: Sakib Malkočević.

Azerbejdžan: Ayhan Arazli, Murad Mammadov, Elnur Ibrahimov, Samir Gurbanov, Sabuhi Abdullazade, Ali Mursalov, Turan Valizade, Ilkin Aliyev, Mahammad Maharramov, Mehdi Tahirov, Khaval Muradov. Igrali su još: Javid Aliyev, Rufat Abdullazade, Asaf Aliyev, Jevhun Nuriyev. Selektor: Mirbaghir Isayev.

Tekst NS/FSBiH – Foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno