Info

Planjaxovi laureati donirali 2.000 KM osobama oboljelih od cerebrale paralize, nikrocefalije i hidrocefalusa

Tokom tog događaja organizatori Knjižarska kuća Planjax Group iz Tešnja predstavit će i knjigu ‘Na krilima zmaja’ sa najuspješnijim pričama sa konkursa za spomenutu nagradu.

Selektor konkursa je bio prof. dr. Miljko Sindic, koji je odabrao za Zlatno Planjaxovo pero Dinu Bavčić za priču “Princ I morska pjena”. Srebreno Planjaxovo pero dodjeljeno je Jovi Čuliću za priču Odrastanje uz knjigu, dok je bronzano Planjaxovo pero osvojio Vernes Subašić za priču “Drvena koliba”. Laureati novčani iznos od 2.000 KM poklanjaju UG Roditelji osoba oboljelih od cerebrale paralize, nikrocefalije i hidrocefalusa “Dlan Zenica”.

Govoreći o nagradi “Planjaxovo pero 2018.”, Alen Planjac istakno je kako je taj Planjaxov pothvat probudio bh. autore za djecu i potaknuo ih na stvaranje te kako je cilj konkurs za najbolju priču za djecu i mlade postignut jer se odazvalo 86 pisaca iz cijele Bosne i Hercegovine, od afirmiranih imena do onih čije vrijeme tek dolazi.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem