Info

Pismo zahvalnosti muslimanima Muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovana braćo i sestre,

Prošli petak Islamska zajednica uputila Vam je poziv za prikupljanje pomoći narodu Republike Turske i Sirije pogođenom razornim zemljotresom.

Na sergiji koja je organizirana u džamijama Muftiluka zeničkog prikupljen je rekordan iznos sredstava 572.407 KM, a prikupljena roba premašila je naše kapacitete.

Iz naših džemata pristizale su emotivne i ohrabrujuće informacije o dobroti i humanosti naših ljudi.

Vaš odgovor na naš poziv shvatili smo kao spremnost muslimana Bosne i Hercegovine da pruže ruku prijateljstva i pomoći u iskušenju koje je zadesilo braću u Turskoj i Siriji, ali i kao izraz povjerenja u plemenitu misiju Islamske zajednice.

Vaša otvorena i plemenita srca dio su priče o humanosti i dobročinstvu koje nam daje nadu u ljepši i sigurniji svijet i svjetliju budućnost.

Zato, primite izraze iskrene zahvalnosti za vaše nesebične i plemenite priloge kojima će, nadamo se, patnja naše braće biti umanjena.

Svim preživjelim žrtvama zemljotresa izražavamo suosjećanje i poručujemo da nisu sami u bolu i patnji. Za one koji Allahovom odredbom nisu preživjeli, molimo Njegovu milost i spas.

Milostivi Gospodaru, sačuvaj nas iskušenja koja ne možemo podnijeti i sačuvaj nas grijeha koje ti nećeš oprostiti! Gospodaru naš, sačuvaj nam Bosnu i Bošnjake u njoj. Popravi naše stanje. Uzmi nas u Svoju zaštitu. Uvećaj nafaku i podari bereket u imetku svim dobročiniteljima naših džemata. Otkloni tegobe našoj braći u Turskoj i Siriji. Olakšaj njihovu tugu. Umanji njihovu brigu. Sve nas zajedno osnaži na Tvome putu. Amin

Hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, muftija zeničkiStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno